Аласанія: суспільний мовник – це не бізнес, це державні гроші

Аласанія: суспільний мовник – це не бізнес, це державні гроші

18:28,
26 Січня 2017
3088

Аласанія: суспільний мовник – це не бізнес, це державні гроші

18:28,
26 Січня 2017
3088
Аласанія: суспільний мовник – це не бізнес, це державні гроші
Аласанія: суспільний мовник – це не бізнес, це державні гроші
Генеральний директор Національної телерадіокомпанії України з 25 березня 2014 по листопад 2016 року Зураб Аласанія заявив, що має стратегію розвитку для суспільного мовлення на 1-5 років. Він має сумніви, що через чотири роки люди готові будуть платити за контент.

Про це він сказав в інтерв’ю «112 каналу».

«95% людей в Україні дізнаються новини з телевізора. Отже, у нас років 12 ще є. Контент треба міняти, безумовно, але це паралельний процес. У мене є бачення на 1-5 років. Це буде швидше мобільний підхід, кадр буде скорочуватися, але я не впевнений, що я можу таку концепцію озвучувати перед людьми, які будуть приймати рішення. Я маю на увазі Наглядову раду, яка є зрізом України. Чи розуміють вони, що таке мобільний контент, чи схвалюють вони його? Я не впевнений. Проте план буде розроблений - рік-три-п'ять, а там подивимося», – зазначив Зураб Аласанія.

За його словами у законі про суспільне телебачення і радіомовлення вказано, що НСТУ перші чотири роки матиме бюджетне фінансування, а далі написано: «і інші ресурси». «Поки ресурсів далі не передбачається. Рекламу забирають - з кожним роком реклама зменшується на 2%. Через чотири роки її не буде взагалі. Я не проти, щоб був єдиний канал в країні, на якому зовсім немає реклами. Це не бізнесовий підхід, але суспільний мовник – це і не бізнес. Це – державні гроші», – пояснив він.

 Зураб Аласанія додав, що пізніше можна буде поговорити з людьми з приводу абонплати, але у нього є в сумніви, що люди готові платити за контент. 

Нагадаємо, 1 листопада 2016 року генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Пізніше він зазначив, що я планує взяти участь в конкурсі голови правління ПАТ НСТУ.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду