ІМП спільно з Головою НТКУ та медіа експертами обговорили проблеми створення суспільного мовлення

15:36,
5 Травня 2014
1309

ІМП спільно з Головою НТКУ та медіа експертами обговорили проблеми створення суспільного мовлення

15:36,
5 Травня 2014
1309
ІМП спільно з Головою НТКУ та медіа експертами обговорили проблеми створення суспільного мовлення
Інститут Медіа Права 28 квітня провів робочу зустріч з Головою НТКУ Зурабом Аласанією, під час якої були розглянуті практичні механізми імплементації нещодавно прийнятого Верховною Радою України Закону «Про суспільне телебачення та радіомовлення України», який передбачає створення суспільного мовлення на базі державних телерадіокомпаній. В обговоренні також взяли участь юристи, представники громадських та журналістських організацій. 

В ході дискусії експерти проаналізували організаційно-правові форми, в яких зможе функціонувати Національна суспільна телерадіокомпанія та порядок її створення, окреслили основні труднощі, що можуть виникнути в процесі реорганізації державних мовників, а також розглянули питання фінансування суспільного мовлення.

Учасники дискусії відзначили, що попри важливість та необхідність прийняття, Закон «Про суспільне телебачення та радіомовлення України» містить численні недоліки, що потребують активної  участі юристів, представників влади та громадськості в подальшому вдосконаленні механізмів перетворення державного мовлення в суспільне.

З цією метою, як зазначено на сайті ІМП, Інститут Медіа Права і далі продовжуватиме свою співпрацю з НТКУ та ініціюватиме експертні обговорення з пошуку найефективніших шляхів створення в Україні суспільного мовлення, яке відповідатиме європейським стандартам та вимогам демократичного суспільства. 

Джерело: Інститут Медіа Права

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thekievtimes.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду