На «UА:Першому» стартував проект «Re:форма»

На «UА:Першому» стартував проект «Re:форма»

14:23,
12 Січня 2016
1461

На «UА:Першому» стартував проект «Re:форма»

14:23,
12 Січня 2016
1461
На «UА:Першому» стартував проект «Re:форма»
На «UА:Першому» стартував проект «Re:форма»
Спільний проект «UА:Першого» і Hromadske.tv стартував 11 січня і виходитиме щопонеділка об 11:30. Він розповідає про те, як працюють чи не працюють реформи на місцях. Про це повідомляє прес-служба каналу.

Ведучі Андрій Сайчук та Наталія Тарасовська їздитимуть Україною, щоб дізнатися у людей, чому гальмуються, здавалося би, прогресивні закони. Вони знаходитимуть успішні приклади втілення реформ у регіонах, а проблемні питання переадресовуватимуть законодавцям у профільні комітети Верховної Ради. Кожен випуск програми буде присвячений практичному втіленню окремої реформи або одного з її аспектів на місцях. Також у програмі подаватимуться думки експертів та успішний досвід впровадження іншими країнами тих змін, які зараз втілюються в Україні.

«Суспільство потребує реформ, але їхні творці не завжди можуть пояснити суть своїх дій, особливо непопулярні кроки. Щоб політики краще розуміли, що відбувається на місцях і пам’ятали, для кого робляться реформи, а люди розуміли, у чому сенс змін і заради чого вони мають терпіти певні обмеження зараз – ми як журналісти маємо налагодити комунікацію між законодавцями та суспільством, – розповідає Андрій Сайчук. – Також хочемо акцентувати на тому, що реформи не мають кінця – їх не можна зробити і розслабитися. Вдосконалюватися треба постійно. Тому ми показуватимемо досвід інших країн, які вирішували ті ж самі проблеми, що виникають у нас в Україні, і в яких це спрацювало».

Перший випуск програми «Re:форма» вийшов в ефірі «UА:Першого» присвячений реформі децентралізації. Команда проекту поїхала до Хмельницької області, де нібито дуже успішно проходить добровільне об’єднання громад, і знайшла чимало проблем, що вимагають вирішення. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду