В Америці судитимуть одразу 23 тис. користувачів торрентів

11:40,
11 Травня 2011
1305

В Америці судитимуть одразу 23 тис. користувачів торрентів

11:40,
11 Травня 2011
1305
В Америці судитимуть одразу 23 тис. користувачів торрентів
Всі вони скачали нелегальну копію фільму «Нестримні». Судові позови проти любителів торрентів у США поставлені на конвеєр.

Щонайменше 23 тисячі користувачів торрентів можуть постати перед американським судом за те, що скачали нелегальну копію кінофільму The Expendables («Нестримні»), повідомляє Wired. Це наймасовіший позов проти інтернет-піратів – попередній рекорд належав справі проти 15551 користувачів торрентів, що скачали низку порнофільмів, у якій позивачеві не пощастило стягнути з порушників компенсацію.

ІР-адреси понад 23 тисяч користувачів, відстежені позивачем, були долучені до позову.  На прохання компанії U.S. Copyright Group федеральний суд дав санкцію на отримання від інтернет-провайдерів приватної інформації кожного, хто нелегально скачав стрічку з інтернету. Тож кількість відповідачів за позовом може навіть зрости.

Не всі федеральні судді погоджуються на порушення справ проти такої великої кількості відповідачів, одначе деякі вважають це прийнятним. Торік U.S. Copyright Group уже ініціювала успішні справи проти тих, хто качає кіно з торрентів. Позиваючись проти піратів, компанія водночас пропонує кожному з них відкупитись від відповідальності, сплативши близько трьох тисяч доларів за кожен скачаний фільм. Процедура сплати компенсації спрощена – це можна зробити в онлайні.

Загалом у десятках справ у різних судах США розглядаються справи проти понад 140 тисяч користувачів торрентів, серед них чимало таких, що скачували малобюджетні чи навіть порнографічні фільми.  Успіх U.S. Copyright Group у стягненні грошей із піратів так надихнув правовласників, що доходить до смішного: дві компанії, які претендують на володіння малобюджетним фільмом «Голі монашки з великими рушницями», позиваються до одних і тих самих користувачів інтернету, які скачали цю стрічку. У багатьох випадках від порушників вимагають сплатити до 150 тисяч доларів.

Адвокат близько ста відповідачів у справі «Нестримних» Лорі Лайбек вважає, що компанії на зразок U.S. Copyright Group просто використовують правосуддя (а отже, бюджетні кошти), щоб видоювати гроші з користувачів торрентів, та ще й поставили цей процес на конвеєр.  

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
cdn.screenrant.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду