Британське громадське телебачення: підсумки за 2010 рік

13:51,
27 Липня 2011
1461

Британське громадське телебачення: підсумки за 2010 рік

13:51,
27 Липня 2011
1461
Британське громадське телебачення: підсумки за 2010 рік
21 липня 2011 року Ofcom, незалежний регуляторний орган у галузі теле- і радіомовлення Великобританії, оприлюднив звіт про роботу громадського телебачення в країні за 2010 рік. Щороку Ofcom здійснює загальний моніторинг відповідності якості програм встановленим стандартам у Communications Act 2003 року.  

У звіті проаналізовано роботу громадського телебачення на основі показників роботи п’яти основних громадських каналів Великобританії – BBC One, BBC Two, ITV1, Channel 4 та Channel 5, а також цифрових каналів BBC та уельського каналу S4C.  

 

Нижче тезисно наводимо основні висновки звіту.

 

Витрати на роботу вказаних каналів збільшилися на 2% і склали у 2010 році £2.9 млрд. Таким чином закінчився період спаду, що відбувався у попередні чотири роки.

 

В середньому глядячи витрачали на телеперегляд 4 години на день – таким чином тенденція збільшення годин, проведених за переглядом, що тривала з 2006 року, продовжується. Але це стосується загальних показників. Що ж до суспільного мовлення, показники перегляду п’яти громадських каналів повернулися до 2006 року – в середньому 2,5 годин на день.

 

Аудиторія продовжує цінувати роботу громадського телебачення. 65% опитуваних надали 7/8/9/10 балів з 10 твердженню «як наслідок перегляду програм я став більше цікавитися певними питаннями», 73% високо оцінили тезу «суспільне телебачення показує цікаві програми про історію, науку, мистецтво».

 

Респонденти оцінили відповідність роботи громадського мовлення цілям поставленим перед цією службою, закрема, законом Communications Act 2003. Більше половини опитуваних поставили високі бали за втілення трьох з чотирьох основних місій громадського телебачення у Великобританії: інформування про події у світі, стимулювання навчання та отримання нових знань, показ програм, що презентують культурне розмаїття та різні погляди. Низькі бали отримала позиція «відображення культурної ідентичності». Лише 33% вважають, що канали громадського телебачення добре «висвітлюють події у моєму регіоні у порівнянні з рештою країни», і тільки 35% вважають, що вони «створюють достатню кількість програм про мій регіон чи народність».

 

Джерело Ofcom

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду