Меркель та Саркозі стали героями новорічної телекомедії

11:12,
4 Січня 2012
1611

Меркель та Саркозі стали героями новорічної телекомедії

11:12,
4 Січня 2012
1611
Меркель та Саркозі стали героями новорічної телекомедії
Лідерів Франції та Німеччини увічнили в рімейку знятої ще в 60-х британської стрічки «Вечеря для одного». 

У Німеччині щорічно перед Новим роком транслюють англійську одноактну комедію «Вечеря на одного», яка була відзнята німецьким телебаченням у 1963 році. За сюжетом 90-річна міс Софі відзначає свій ювілей у компанії чотирьох уявних гостей. Їх зображує дворецький Джеймс: пересідаючи з місця на місце, він виголошує тости і п'є за здоров'я господині. Цього року німецька ARD вирішила дещо змінити сюжет.

У новій інтерпретації комедії дія відбувається на черговому саміті з порятунку євровалюти, а ролі Софі й дворецького Джеймса отримали Ангела Меркель та Ніколя Саркозі. Їхні обличчя за допомогою графічного редактора були накладені на обличчя акторів п'єси. «Дворецький» грає роль таких уявних гостей, як прем’єри Великої Британії, Іспанії та Греції. Виголошуючи тости, Саркозі розхвалює Меркель на всі боки, роблячи компліменти її вроді, молодості та багатству. Рімейк іронічно назвали «90-й саміт з порятунку євро, або євро ні для кого».

«Який саміт не візьми, там немовби присутні тільки  Меркель та Саркозі. Їм завжди доводиться все робити самим, навіть якщо на зустрічі є інші учасники», – коментує закадровий голос.
 

Телескетч став хітом на YouTubе і налічує кілька сотень тисяч переглядів. Славу «Вечері на одного» у Німеччині можна порівняти з фільмом «Іронія долі» на пострадянському просторі. 18-хвилинну сценку регулярно показують під Різдво, «Книга рекордів Гіннеса» називає цю телепередачу найбільш повторюваною в історії.

Джерело: ВВС

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Dailymail
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду