Суспільним мовникам США пропонують збирати гроші для некомерційних цілей

11:24,
3 Травня 2012
1117

Суспільним мовникам США пропонують збирати гроші для некомерційних цілей

11:24,
3 Травня 2012
1117
Суспільним мовникам США пропонують збирати гроші для некомерційних цілей
Відтепер каналам можуть дозволити витрачати свій ефірний час на благодійність, розміщуючи ролики із закликами до пожертвування коштів.

У своєму черговому звіті Федеральна комісія зв’язку (Federal Communications Commission – FCC) США запропонувала компаніям суспільного мовлення підтримувати некомерційні організації. Така підтримка полягатиме у трансляції спеціальної «реклами», метою якої буде збір коштів на благодійність, наприклад, на подолання наслідків ураганів, землетрусів тощо.

За планом FCC мовники зможуть витратити на це до 1% свого річного ефірного часу, тобто близько 88 годин протягом року. Раніше цей варіант не розглядався через деякі положення в статуті мовників. Однак після того, як Федеральний регіональний апеляційний суд 9-го округу США скасував заборону політичної реклами на всіх каналах суспільного телебачення та радіо, даючи таким чином зелене світло і соціальній рекламі, їх вирішили дещо змінити.

Наразі відбувається відкрите голосування з приводу цієї пропозиції, в якому може взяти участь кожен американець. Експерти стверджують, що її ухвалення зможе стати значним поштовхом до створення фонду підтримки благодійних організацій в країні.   

Звіт можна почитати тут.

Джерело: The Chronicle of Philanthropy

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Eudorainternational
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду