Суспільне оголосило фіналістів національного відбору на «Дитяче Євробачення 2024»

Суспільне оголосило фіналістів національного відбору на «Дитяче Євробачення 2024»

11:57,
9 Вересня 2024
892

Суспільне оголосило фіналістів національного відбору на «Дитяче Євробачення 2024»

11:57,
9 Вересня 2024
892
Суспільне оголосило фіналістів національного відбору на «Дитяче Євробачення 2024»
Суспільне оголосило фіналістів національного відбору на «Дитяче Євробачення 2024»
Імена шести фіналістів оголосили 8 вересня під час випуску музичного реаліті-шоу «Щоденники «Дитячого Євробачення 2024».

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, шістку фіналістів обрали за результатами вокальних прослуховувань та участі в літній «зірковій школі», кульмінацією якої став живий виступ під акомпанемент віртуоза Євгена Хмари. 

Музична продюсерка нацвідбору Світлана Тарабарова зазначає, що перед ними стояла непроста задача і вибирати фіналістів було складно.

 «Шість різних талантів. Шість різних тембрів. Шість справжніх всесвітів, кожен з яких палає і довів у зірковій школі, що готовий боротися. Дякую експертній раді за допомогу — цьогоріч баталії були запеклі, за кожного учасника ми сперечалися до останнього. Тож тепер ми з командою маємо максимально розкрити ці діаманти, а вам раджу дочекатися 22 вересня і побачити в етері, як вони сяють на великій сцені», — розповіла Світлана Тарабарова.

У фіналі нацвідбору, який відбудеться 22 вересня, за право представляти Україну на «Дитячому Євробаченні 2024» змагатимуться:

1. Анастасія Бєлібова. 13 років, м. Южноукраїнськ, Миколаївська область.

2. Ангеліна Глогусь. 12 років, м. Тернопіль.

3. Злата Іванів. 10 років, м. Одеса.

4. Вероніка Коган. 11 років, Харківська область.

5. Ілля Коновченко (ILKO). 12 років, родом з Харкова, тимчасово проживає у Швейцарії.

6. Артем Котенко. 12 років, м. Охтирка, Сумська область.

Фінал нацвідбору відбудеться у форматі телевізійного концерту, а переможця визначатимуть за результатами голосування журі та глядачів. Ведучими фіналу будуть співачка, представниця України на «Дитячому Євробаченні 2015» Анна Трінчер, офіційний «голос» Пісенного конкурсу в Україні Тімур Мірошниченко та ведуча відеоблогу «Євробачення Україна» Анна Тульєва. Суспільне мовлення транслюватиме фінал відбору на телеканалі та сайті «Суспільне Культура», сайті junior.eurovision.ua, а також фейсбук-сторінці та ютюб-каналі «Євробачення Україна». 

Нагадаємо, цьогоріч Суспільне мовлення отримало рекордні 309 заявок на участь у національному відборі на «Дитяче Євробачення 2024», 272 з них подали сольні виконавці. 15 юних виконавців увійшли до лонглісту нацвідбору.

«Дитяче Євробачення» цього року проходитиме в Мадриді (Іспанія) 16 листопада на арені Caja Mágica. Французький суспільний мовник France Télévisions як переможець торішнього конкурсу вирішив передати організацію «Дитячого Євробачення 2024» іспанському мовнику RTVE.

1 жовтня 2023 року у фіналі Національного відбору на участь у «Дитячому Євробаченні 2023» перемогу здобула наймолодша учасниця — дев’ятирічна Анастасія Димид. На «Дитячому Євробаченні 2023» Анастасія посіла п’яту сходинку. Загалом її пісня «Квітка» отримала 128 балів: 45 — від журі й 83 бали від глядачів, завдяки чому опинилася на третьому місці в телеголосуванні.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду