Фільм Суспільного «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» покажуть у конкурсі фестивалю класу А

Фільм Суспільного «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» покажуть у конкурсі фестивалю класу А

16:42,
6 Вересня 2024
692

Фільм Суспільного «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» покажуть у конкурсі фестивалю класу А

16:42,
6 Вересня 2024
692
Фільм Суспільного «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» покажуть у конкурсі фестивалю класу А
Фільм Суспільного «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» покажуть у конкурсі фестивалю класу А
Фільм є омажем українському кінорежисеру та художнику Сергію Параджанову і присвячений сторічному ювілею від дня народження митця 9 січня 1924 року

Документальний фільм Суспільного «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» режисера Тараса Томенка буде представлений світовою премʼєрою у документальній конкурсній програмі 40-го Варшавського міжнародного кінофестивалю. Стрічка створена ТОВ «Іллєнко Фільм Продакшенс» на замовлення Суспільного. Про це йдеться у повідомленні на сайті. 

«Безмежно тішусь черговим нашим "вперше", яке відкриває для Суспільного нові горизонти завдяки співтворчості з командою майстерних авторів. З самого початку співпраці ми планували, що першою стрічку побачить аудиторія міжнародних кінофорумів — радий, що ця амбіція реалізувалась уже цьогоріч. Світова прем’єра має стати гідним акцентом відзначення сторіччя з дня народження Параджанова, що звучатиме гучніше на міжнародному рівні завдяки Суспільному та команді продюсера Пилипа Іллєнка й режисера Тараса Томенка», — каже продюсер стрічки Лук’ян Галкін.

Наталія Мовшович, виконавча продюсерка з фестивального просування, зазначила: «Стратегічно для нас було важливо розпочати фестивальну дистрибуцію у 2024-му, аби долучитися до святкування ювілею Параджанова; іміджево — потрапити в конкурс кіноогляду класу А, щоб заявити про свій виробничий потенціал».

Вона додала, що світову прем'єру підтвердили доволі швидко, і вже є домовленості про подальші покази за кордоном.

Фільм є омажем українському кінорежисеру та художнику Сергію Параджанову і присвячений сторічному ювілею від дня народження митця 9 січня 1924 року.

В основу стрічки покладені архівні матеріали та сюрреалістичні лялькові сцени.

Фільм розкриває глядачам творчість і бунтарську природу Параджанова, демонструючи його боротьбу з радянськими репресіями та унікальне художнє бачення.

«Покидаючи назавжди Україну після ув'язнення, Сергій Параджанов сказав: "Я ще помщуся Україні", додавши: "Любов'ю". Параджанов зробив чи не найкращий український фільм "Тіні забутих предків", а комуністична Україна відплатила йому засланням і сфальсифікованою кримінальною справою. Наш фільм “Сентиментальна подорож до планети Параджанова” — спроба повернути бодай найменшу частку боргу генію світового кінематографа. І здійснити цю сентиментальну подорож разом із ляльками й маріонетками до Планети Параджанова», — розповів режисер стрічки Тарас Томенко.

Документальний фільм «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» був представлений в межах 15-го міжнародного Одеського кінофестивалю у форматі спеціального індустрійного показу.

Над фільмом працювали:

  • режисер та автор сценарію — Тарас Томенко;
  • продюсери: Пилип Іллєнко, Андрій Ризванюк, Лук’ян Галкін, Альона Голякова;
  • композитор — Олександр Чорний;
  • оператор-постановник — Юрій Дунай;
  • художник-постановник — Шевкет Сейдаметов.

40-й Варшавський міжнародний кінофестиваль, заснований 1985 року, цьогоріч відбудеться з 11 по 20 жовтня.

У 2009 році фестиваль отримав офіційне визнання від міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів (FIAPF) і приєднався до клубу найважливіших кінофестивалів світу, таких як Канни, Венеція, Локарно, Сан-Себастьян, Берлін та Карлові Вари.

Щорічно фестиваль представляє найкращі роботи світового, європейського та польського кіно, пропонуючи глядачам яскравий погляд на сучасний кінематограф.

Фото: кадри з фільму «Сентиментальна подорож до планети Параджанова»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
мок'юментарі
12:53 / 15.09.2024
Треба писати : фільм, ЯКИЙ КУПИЛО СУСПІЛЬНЕ, покажуть на кінофестивалі.... Ось тоді і стане зрозумілим, чому Суспільному не вистачає грошей-все заради глядача, заради нього рідненького, все до останньої копієчки
Омаж
15:56 / 08.09.2024
Як дико звучить :"фільм Суспільного покажуть на фестивалі"... Всі знають, що Суспільне не спроможне щось створити. Тільки може примазатись до слави завдяки грошам, які попали йому до рук. Творчий імпотент суспільне буде кричати :НАШ фільм! Чернотицькі і Остапи будуть тепер задирати носа! А сутність всього лише в тому, що Суспільне выступило в ролі злочинної прокладки, яка має з цього зиск.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду