Суспільне мовлення анонсувало тематичні проєкти до Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи

Суспільне мовлення анонсувало тематичні проєкти до Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи

18:21,
25 Квітня 2023
2724

Суспільне мовлення анонсувало тематичні проєкти до Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи

18:21,
25 Квітня 2023
2724
Суспільне мовлення анонсувало тематичні проєкти до Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи
Суспільне мовлення анонсувало тематичні проєкти до Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи
На телеканалі «Суспільне Культура» покажуть низку тематичних спецпроєктів.

26 квітня, у День пам’яті Чорнобильської катастрофи, на телеканалі «Суспільне Культура» відбудеться прем’єра фільму виробництва Суспільного мовлення «Видимий ворог». Крім того, глядачі зможуть переглянути низку тематичних проєктів.

Про це повідомив корпоративний сайт Суспільного.

О 12:00 телеканал закликає долучитися до хвилини мовчання та вшанувати пам’ять загиблих ліквідаторів і жертв Чорнобильської трагедії.

З 12:01 «Суспільне Культура» покаже три документальні проєкти «Радіо Свобода»: 

  • О 12:01 — документальний проєкт «Чорнобиль. Моя зміна» про працівників АЕС другої та п’ятої зміни, які першими зіткнулися з наслідками вибуху. 
  • О 12:20 — проєкт «Прип'ять: місто-апокаліпсис — очима його жителя». Інженер управління 4-го енергоблоку ЧАЕС, ліквідатор Олексій Бреус, провів вулицями покинутого міста й поділився спогадами про життя у Прип’яті.
  • О 12:35 — документальний проєкт із циклу #ВУкраїні «Чорнобиль. Зона чи атракціон?». Автори стрічки з'ясували, що наразі відбувається в зоні відчуження та яке майбутнє чекає на цю територію.

Вже о 13:10 глядачі можуть переглянути документальний проєкт «Пекельне відрядження» виробництва Суспільного мовлення.

«Проєкт розповідає про операторів українського телебачення, які не побоялися поїхати до Чорнобиля й показати всьому світові масштаби трагедії. Деякі герої завжди залишаються поза кадром, адже саме вони й створюють цей кадр. Завдяки їм ми дізналися правду, а унікальні кадри назавжди увійшли в історію. Творці фільму намагалися зазирнути за лаштунки знімального процесу й зрозуміти почуття людини, яка не має вибору й мусить виконувати роботу попри загрозу власному життю», — зазначив мовник.

О 14:15 телеканал покаже документальний проєкт виробництва Суспільного мовлення «Люди зони». Команда проєкту Євгенії Подобної досліджує міфи, які побутують у суспільстві щодо Чорнобиля, та показує цю місцевість через долі та історії людей — пов'язаних із нею і майже не пов'язаних між собою. Серед них — науковці, дослідники, інженер, колишній сталкер та мешканці Чорнобиля, які залишилися жити там після аварії.

О 20:00 відбудеться прем’єра документального проєкту «Видимий ворог» виробництва Суспільного мовлення. Проєкт Євгенії Подобної розповість, якою насправді була окупація зони відчуження та Чорнобильської АЕС військами Росії після повномасштабного вторгнення в Україну. Героями проєкту стали свідки подій — працівники ЧАЕС, військові та самопоселенці, які пережили окупацію.

А також о 21:00 дивіться документальний фільм «Розщеплені на атоми» про деталі Чорнобильської трагедії крізь призму очевидців. Основну увагу у стрічці приділили постраждалим. Головною героїнею фільму є українка, яка втратила не тільки дім, а й сім'ю.

Фото: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
гріх ображатись
16:49 / 30.04.2023
Гріх ображатися на соплячню.Така її роль в історії - дорватись до влади і намагатись знищити попередню історію і залишити в ній тільки себе кохану. Така вона є, була і буде. Гріх, коли соплячню ставлять до влади і вона знищуєте тих, про кого потім пнеться зробити фільм. НСТУ тому приклад.
А що ви хочете
14:55 / 28.04.2023
Фільму робили суспільники, які вважають, що операторів з камерами треба замінити на журналістів з смартфонами.
код
12:33 / 28.04.2023
Чому забули прос БОРДАКОВА ЮРІЯ, який здоров'я залишив на тих зйомках. Весь світ користуються його кадрами. Шевченківська премія лише невеличка шана його праці.
надо добавить к списку кинооператоров
22:53 / 26.04.2023
КУРИЛОВСКИЙ МИХАИЛ СЕМЕНОВИЧ ,КОСТЫЛЕВ ВАЛЕРИЙ
Перо
20:35 / 26.04.2023
Фильм не дерьмо, а так-дерьмецо. Такое могут сделать те, кто не может сделать настоящее дерьмо и видит в операторах не соавторов, не коллег и товарищей, а так -пьяный плебс, путающийся под ногами талантов. Таких нельзя посылать на серьёзные дела, типа Чернобыля. Да и хорошо что на войну Суспильное никого не посылает, не портят они образ украинских воинов.
Старий
19:44 / 26.04.2023
Хто-хто, як не оператори втілюють в життя сутність телебачення, яка чітко відображена в прислів'ї : краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Ось про це нинішні журнашлюхи не знають, ляпають язиками з екранів і вважають це за телебачення.
Ц0-Т90-лм
19:35 / 26.04.2023
Если бог хочет наказать, то он лишает памяти. Фильм действительно сопливыЙ. Телеоператоров ездило значительно больше. И совершенно не упомянуты КИНООПЕРАТОРЫ. Попробую упомянуть хоть часть из них : БИНЬКОВСКИЙ ГЕОРГИЙ ИВАНОВИЧ, СТЕПАНЕНКО ВЛАДИСЛАВ ПЕТРОВИЧ, ШАПОШНИКОВ ГЕОРГИЙ. РЕЙСКИЙ ВЛАДИСЛАВ, КОНДРАТЕНКО АЛЕКСАНДР, БЕРЕЗКО БОРИС, МАШЕРЕНКОВ ГЕОРГИЙ, МАЙБОРОДА СЕРГЕЙ...
Музей
19:05 / 26.04.2023
Не зможуть журналюдишки зробити пристойний фільм про чорнобильську катастрофу. Бо почали свою "діяльність“ зі знищення музею УТ-1.Знищили пам'ять.
олівець
18:43 / 26.04.2023
Ті, хто робив цей опус, не зрозуміли одне —не можна похапцем говорити про професіоналів найвищої якості, на яких тримається телебачення. Інакше проявиться твій непрофесіоналізм.
диафрагма
18:37 / 26.04.2023
Пекельне відрядження делали сопливые журналюдишки. Ни понимания проблемы, ни душевного проникновения. Куча синхронов.Пустота.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду