Суспільне закриває телецентр «Олівець»

Суспільне закриває телецентр «Олівець»

15:37,
8 Листопада 2022
3341

Суспільне закриває телецентр «Олівець»

15:37,
8 Листопада 2022
3341
Суспільне закриває телецентр «Олівець»
Суспільне закриває телецентр «Олівець»
Консервація приміщення триватиме на період воєнних дій.

Суспільне консервує приміщення київського телецентру «Олівець» на період воєнних дій через безпекові ризики 24-поверхового хмарочосу та з метою мінімізації енерговитрат і економії бюджетних коштів. Працівники там не працюватимуть, обладнання перенесено до інших локацій. 

Про таке рішення правління компанії повідомив член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за операційну діяльність, Родіон Кочубей.

За його словами, на початку війни Росії проти України працівники Суспільного залишили телецентр через питання безпеки. Під час березневої атаки київської телевежі «Олівець» зазнав пошкоджень.

Кочубей розповів, що під час повітряної тривоги відключаються ліфти, до бомбосховища треба спускатися пішки тривалий час, що небезпечно для людей. 

«Від початку повномасштабного вторгнення ми не поверталися до “Олівця”, а перейшли до інших локацій та офісів. Зараз частина людей працює в місці, з якого починалась історія української телерадіокомпанії — в історичній будівлі на Хрещатику. Частина працює у Будинку звукозапису. Звичайно, це не 24 поверхи “Олівця”, місця не вистачає, але ми адаптуємося до тих умов, що є, підтримуємо одне одного, ділимося кабінетами й технікою. Також значна частина працює за можливості дистанційно і в офісах у різних регіонах країни», – зазначив член правління Суспільного.

Друга причина консервації «Олівця» пов’язана з питанням енергетичної безпеки та економією ресурсів газу: «Консервація приміщення означає підготовку будівлі для мінімізації енерговитрат. “Олівець” має автономне опалення. Станом на сьогодні ми виходимо з мінімальних об’ємів споживання газу, потрібних для збереження функціонування комунікацій будівлі. Температурний режим буде на рівні 7-10 градусів. Працювати за таких умов неможливо», — розповів він.

Третя причина пов’язана з економією бюджетних коштів: «Цього року у нас був бюджет виживання, коли фінансування виділено лише на декілька статей, серед яких значну частку складає оплата комунальних послуг. Щорічно лише на обслуговування та утримання “Олівця” йде понад 100 млн грн, що включає комунальні витрати, податок на землю, видатки на персонал. Верховна Рада ухвалила фінансування Суспільного на наступний рік на рівні 1504 млн грн, що на 367 млн менше, ніж цьогорічний бюджет. Зрозуміло, що за таких умов маємо опрацьовувати різні варіанти економії бюджетних коштів і шукати можливості для вироблення контенту».

Нагадаємо, 1 березня у Києві у районі Дорогожичів та Борщагівки намагалися підірвати телевежу. Мовлення у цифрі було призупинено. Внаслідок атаки постраждав телецентр, який знаходиться поруч. 

На початку війни головний офіс Суспільного перенесли до Львова. Багато співробітників компанії, перебуваючи в інших містах, працювали з власних домівок або організовували інтернет, щоб працювати у сховищах. Наразі частина команди, зокрема топменеджери Суспільного, повернулися в Київ і працюють на Хрещатику.

Суспільне подало заяву до Європейського суду з прав людини про ймовірне порушення Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а також міжнародних протоколів.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
глядачка
12:23 / 10.11.2022
Так, ви праві. Скорочують, оптимізують, псевдореформують, а грошей хочуть у повному обсязі. Та ще й зарплати членів правління залишились на тому ж рівні. І це під час війни! Ні сорому, ні совісті немає у цих людей!
Сволота
16:01 / 09.11.2022
Здійснилася мрія ідиотів - під приводом війни можна скорочувати скільки завгодно. А грошей, - як плакали всі вісім років, що мало так і плачем далі. Хоча їх практично менше не стало. Просто порівняйте.
jkl;'
14:54 / 09.11.2022
Во всем мире менеджмент- развиваем базу, все свое, меняем технику каждые 5-10 лет. Становимся в топы. Украина. Менеджмент ТВ. Сидим на потоках. Самая большая статья расходов - это зарплата, но хочется еще. Поэтому доводим все до нуля. Мы косорукие, как сделать так, чтоб стало выгодно и перестать уходить в минус, а использовать все - мы не знаем. Мы пришли воровать бюджет. Поэтому все, что мы не знаем, мы спилим. Поэтому во многих регионах Украины уже нет никакого Суспильного, ФБ не у всех. А ТВ нет вообще. В принципе в условиях войны - это диверсия.
суспільник
16:44 / 08.11.2022
Не вистачає місць на Хрещатику? Отже, нове скорочення людей не за горами?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду