Суспільне отримало премію за обмін новинами між європейськими мовниками

Суспільне отримало премію за обмін новинами між європейськими мовниками

11:10,
13 Жовтня 2022
2210

Суспільне отримало премію за обмін новинами між європейськими мовниками

11:10,
13 Жовтня 2022
2210
Суспільне отримало премію за обмін новинами між європейськими мовниками
Суспільне отримало премію за обмін новинами між європейськими мовниками
Команду Суспільного вперше нагородили премією імені Гуннара Гойдаля від європейських мовників.

Команда Суспільного отримала нагороду Гуннара Гойдаля у 2022 році за видатні досягнення в сфері обміну новинами між європейськими мовниками у рамках Eurovision News Exchange (EVN).

Суспільне відзначили за «демонстрацію справжнього професіоналізму та відданість висвітленню подій, що є не лише новинами, але й глибоко особистими історіями».

Нагорода вручається щорічно на Новинній Асамблеї європейських мовників. Цього року премію від імені Суспільного отримала Ангеліна Карякіна, генеральна продюсерка інформаційного мовлення.

«Для нас велика честь отримати цю престижну нагороду, — сказала Ангеліна Карякіна. ­— Робота, яку ми на Суспільному виконуємо, з початку російського вторгнення в Україну дала нам мету: поділитися цими історіями з усім світом. Смерті, вбивства, тортури цивільних ніяк не можуть бути виправдані, вони не можуть мати сенсу. Але коли ми розповідаємо про це світові, ця робота — бути свідком жахливого — набуває сенсу. Журналістика дає сили».

Головний редактор Eurovision News Exchange Еміліо Сан Педро відзначив ексклюзивне інтерв’ю для Eurovision News із президентом Володимиром Зеленським. «Це вперше, коли ми змогли підготувати власне інтерв’ю із ключовим героєм подій», — додав він.

Організатори зазначають, що 2022 рік був роком викликів для висвітлення новин: від внутрішніх історій про вплив зміни клімату, включаючи посуху, лісові пожежі та сильну спеку, до багатьох аспектів російського вторгнення в Україну. Постійне висвітлення новин здійснювалося в складних і часто небезпечних умовах, іноді навіть із бомбосховищ. Редакція новин EBU в Женеві обрала чотирьох номінантів, переможця визначила вся команда EVN.

Іншими номінантами на премію Гойдаля були RTP (Португалія), переможець RTVE 2020 року (Іспанія) і торішній переможець France Télévisions (Франція) за видатні досягнення у висвітленні новин за кордоном та всередині країни.

Eurovision News Exchange (EVN) — це унікальна мережа, яку заснували європейські редакції суспільних мовників понад 60 років тому. Вона працює в більш ніж 50 країнах і пропонує членам ЄМС близько 100 новин, радіо та спортивних матеріалів, а також майже 17 годин актуального контенту щодня. Це також дає змогу учасникам мережі використовувати важливі повідомлення очевидців подій, знаючи, що їхній зміст є надійним, безпечним для використання та поширення.

Фото: пресслужба Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду