Світлана Остапа: «Суспільне постійно тримає зв’язок з працівниками, які перебувають на передовій»

Світлана Остапа: «Суспільне постійно тримає зв’язок з працівниками, які перебувають на передовій»

11:46,
6 Жовтня 2022
1932

Світлана Остапа: «Суспільне постійно тримає зв’язок з працівниками, які перебувають на передовій»

11:46,
6 Жовтня 2022
1932
Світлана Остапа: «Суспільне постійно тримає зв’язок з працівниками, які перебувають на передовій»
Світлана Остапа: «Суспільне постійно тримає зв’язок з працівниками, які перебувають на передовій»
Текст опублікований на корпоративному сайті Суспільного.

З початку повномасштабного вторгнення Суспільне Мовлення докладає зусилля для евакуації працівників з гарячих точок України та постійно тримає зв’язок з працівниками, які перебувають на передовій як захисники й журналісти.

Про це голова Наглядової ради Суспільного Світлана Остапа сказала під час конференції «Зі стійкості до відновлення: ключова роль громадянського суспільства України», організованої міжнародним фондом «Відродження».

Відео трансляція конференції за посиланням: «Зі стійкості до відновлення: ключова роль громадянського суспільства України»

«Суспільному мовнику лише п’ять років. Перед нами постійно постають нові виклики, які випробовують нас, але цьогорічного жахіття ми навіть не могли уявити. Ще до повномасштабного вторгнення в Україну на засіданнях Наглядової ради ми розглядали різні варіанти того, які кроки зробить компанія у разі вторгнення. Одним з них була підготовка до евакуації. Для такого підприємства, де працює 4 тисячі людей, це важке завдання», — розповіла Світлана Остапа.

За словами Світлани Остапи, перед Суспільним стояли завдання: забезпечити обов’язкову роботу мовника та створити належні умови для його співробітників.

«Були випадки, коли наших співробітників брали в полон, але, на щастя, нам вдалося їх звільнити. Суспільний мовник працює з початку війни без перерв, зокрема розширюючи можливості наших регіональних філій по всій країні. Водночас ми підтримуємо зв’язок з працівниками, які перебувають на передових позиціях, та докладаємо зусиль, щоб поширювати перевірену й актуальну інформацію», — розповідає Світлана Остапа.

За словами голови Наглядової ради Суспільного, нині до лав ЗСУ приєдналися 77 співробітників мовника, з якими компанія тримає постійний зв’язок. Так само як і з журналістами, які працюють у гарячих точках.

У панельній дискусії також взяли участь представники від різноманітних сфер громадського суспільства: галузеві фахівці, незалежні медіа, міжнародні організації тощо. На дискусійній панелі вони обговорили теперішні реалії, в яких існує громадськість, та як підтримувати соціальну згуртованість.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Наглядова рада Суспільного Мовлення — орган управління НСТУ, до складу якого входять по одному представнику від депутатських фракцій і груп Верховної Ради України поточного скликання і дев’ять членів від громадських об’єднань та асоціацій. Наглядова рада визначає основні напрями діяльності НСТУ, обирає голову та членів правління НСТУ й виконує інші регуляторні функції відповідно до Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Строк повноважень членів Наглядової ради НСТУ становить п'ять років.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду