Гурту «Калуш Оркестра» запропонують представляти Україну на «Євробаченні-2022»

Гурту «Калуш Оркестра» запропонують представляти Україну на «Євробаченні-2022»

13:35,
17 Лютого 2022
6098

Гурту «Калуш Оркестра» запропонують представляти Україну на «Євробаченні-2022»

13:35,
17 Лютого 2022
6098
Гурту «Калуш Оркестра» запропонують представляти Україну на «Євробаченні-2022»
Гурту «Калуш Оркестра» запропонують представляти Україну на «Євробаченні-2022»
Суспільне має право прийняти рішення про визначення представника від України на конкурсі «Євробачення» з числа інших фіналістів.

17 лютого на позачерговому засіданні Організаційного комітету національного відбору на участь у «Євробаченні-2022» ухвалили рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022» у Турині.

Гурт Kalush Orchestra посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів загалом, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

Зазначимо, що Суспільний мовник стежить за дотриманням Правил Нацвідбору та порядку визначення представника від України. 

Згідно з пунктом 3.4 Правил у випадку припинення Суспільним участі у Відборі учасника, який визначений / оголошений переможцем Відбору, Суспільне має право прийняти рішення про визначення представника від України на конкурсі з числа інших фіналістів.

Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому Суспільне пропонує гурту, який посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на «Євробаченні-2022», керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів Національного відбору.

Нагадаємо, 12 лютого у фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022» перемогла співачка Alina Pash (Аліна Паш) з піснею «Тіні забутих предків». Вона отримала від глядачів 7 балів і від журі 8 балів. Друге і третє місця у фіналі нацвідбору посіли Kalush Orchestra і Wellboy. Навколо Аліни Паш упродовж нацвідбору спалахнув скандал через її поїздку у Крим. 

16 лютого Суспільне припинило участь Аліни Паш у відборі на «Євробачення-2022» через фейкову довідку. Прикодонники підтвердили, що не видавали такої довідки Аліні Паш, яку її команда дала як гарантію Суспільному про поїздку до окупованого Криму в 2015 році.  

«Євробачення-2022» відбудеться у місті Турин в Італії. Великий фінал пройде в арені Pala Olimpico 14 травня. Півфінали — 10 та 12 травня.

Фото: Суспільного мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
народ
15:42 / 17.02.2022
Вони пишалися тим,що цього разу проводитимуть відбір самостійно. Допишалися і допроводилися. Ганьба! Хто тільки відповість за це? Знову скиглитимуть, що недостатньо фінансування? Нехай Лодигін тепер їде на Євробачення від України, як йому радять вже деякі представники українського шоу-бізу!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду