У День Гідності та Свободи філії Суспільного покажуть спецпроєкти

У День Гідності та Свободи філії Суспільного покажуть спецпроєкти

18:10,
18 Листопада 2022
3422

У День Гідності та Свободи філії Суспільного покажуть спецпроєкти

18:10,
18 Листопада 2022
3422
У День Гідності та Свободи філії Суспільного покажуть спецпроєкти
У День Гідності та Свободи філії Суспільного покажуть спецпроєкти
Історії нашої боротьби виходитимуть в ефірі «Суспільного. Спротив».

21 листопада, у День Гідності та Свободи, регіональні телеканали Суспільного готують спецпроєкти, які вийдуть в ефірі інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00, а також будуть доступні онлайн — на сайтах філій та ютуб-каналі «Суспільне Новини».

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Кореспонденти Суспільного з усіх куточків України збирають історії українців про боротьбу та перемоги, думки експертів про становлення держави, інтерв’ю з воїнами та волонтерами. 

«Аналізуватимемо причини, які привели до двох революцій в Україні. Також спробуємо з'ясувати, звідки в українців таке палке прагнення свободи, що передається через багато поколінь. Звісно, згадаємо Героїв, які створювали революції, воювали проти агресора, робили все, аби Україна була вільною та незалежною державою», — розповідає Євген Тичина, продюсер каналу «Суспільне Ужгород» та ранкового ефіру проєкту «Суспільне. Спротив».

«Будемо говорити про те, якими ми є нині, який шлях ми пройшли від Революції Гідності і дотепер. Плануємо показати серію матеріалів, наприклад, про людину, яка під впливом нинішніх подій у поважному віці перейшла з російської на українську мову. Разом з експертами (мовознавцями, соціологами, філософами, митцями) спробуємо зрозуміти, що є українська ідентичність нині», — каже редактор денного ефіру проєкту «Суспільне. Спротив», шеф-редактор каналу «Суспільне Рівне» Орест Гринюк.

Чи є вже нове покоління українців і яке воно? Які цінності у дітей та молоді, народжених після Майданів? Суспільне покаже історію 19-річної третьокурсниці Національного медичного університету імені Богомольця Софії Козуб з Кропивницького, яка сьогодні рятує бійців на фронті. Після перемоги вона збирається повернутися до навчання, щоб згодом дбати про здоров'я мирних українців у вільній країні.

Що чекає Україну у європейській перспективі та як будемо відновлюватися — інфраструктурно й ментально — після перемоги? 

«Якими ми будемо після перемоги? Що виборюємо зараз на фронтах? Спільну візію окреслимо у вечірньому ефірі “Суспільне. Спротив”. Ми зібрали історії різних поколінь: родини бійця, який воює, тих, хто брав участь у Революції Гідності й зараз захищає країну, нового покоління українців. З політологом та економістом поговоримо про формування політичної нації українців, про її самоідентифікацію. Готуємо включення з тими, хто відповідає за відбудову та відновлення. Також проаналізуємо перспективу України в ЄС, адже саме за європейські цінності боровся Майдан, а сьогодні боремось всі ми», — коментує Ольга Крупник, випускова редакторка вечірнього ефіру проєкту «Суспільне. Спротив», шеф-редакторка каналу «Суспільне Львів».

Нагадаємо, всеукраїнський проєкт «Суспільне. Спротив» можна дивитися в телеефірі на місцевих телеканалах Суспільного щобудня вранці з 7:00 до 11:00, вдень з 12:00 до 16:00 та ввечері з 17:00 до 21:00. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. На час трансляції Чемпіонату світу з футболу у цей розклад можуть бути внесені зміни.

Щороку суспільні телеканали у цей день показують тематичні програми, фільми та спецефіри. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду