Філії Суспільного покажуть фільм про велоподорож Тернопільщиною

Філії Суспільного покажуть фільм про велоподорож Тернопільщиною

13:44,
28 Січня 2022
2536

Філії Суспільного покажуть фільм про велоподорож Тернопільщиною

13:44,
28 Січня 2022
2536
Філії Суспільного покажуть фільм про велоподорож Тернопільщиною
Філії Суспільного покажуть фільм про велоподорож Тернопільщиною
Зоряна Биндас та Ростислав Фук із Тернопільської філії Суспільного за чотири дні об’їздили на велосипедах всю Тернопільську область, щоб поспілкуватися з людьми та показати пригоди, які їх супроводжували.

29 січня о 12:40 регіональні телеканали філій Суспільного покажуть   фільм-виклик «Двоколісні історії», героями якого стали продюсерка Тернопільської філії Суспільного Зоряна Биндас та її колега Ростислав Фук.

«Двоколісні історії» –  спільний проєкт Суспільного та стороннього продакшна. Авторка фільму – Зоряна Биндас. Над виробництвом працював Тарас Савчук, з яким підписали договір на 144 800 грн. Зйомки відбулися наприкінці літа у 2021 році.

Під час зйомок фільму велосипедисти проїхали містечка та села Тернопільщини, де зустрічалися з людьми та знайомилися із їхнім побутом. Глядачі Суспільного побачать будні жителів Тернопілля: дороги, інфраструктуру, ринки, містечка, умови для велосипедистів, які там живуть чи приїжджають як туристи. 

За словами Зоряни Биндас, торік під час воркшопу із дизайн-мислення вона багато спілкувалася з аудиторією Суспільного. Це їй дало можливість чіткіше зрозуміти, чим живуть глядачі телеканалу «UA: Тернопіль», що дивляться.

«Я побачила конкретний запит: люди хочуть бачити таких, як вони. Свого сусіда, подругу, родичку… Велосипед — це лише інструмент», — поділилася продюсерка «Суспільне Тернопіль».

Ростислав Фук на Суспільному відповідає за цифрові платформи. Він ніколи не знімався у фільмах, але вже 5 років мандрує на велосипеді.

«Особистий рекорд — 183 кілометри за день. Мені дуже подобається складати маршрут різними регіонами, спілкуватися з людьми, бо кожне село унікальне своєю говіркою, можна зібрати слова, які вже вимирають і якими не спілкуються в більших містах. А ще я захоплююсь природним ландшафтом Тернопільщини, він унікальний і надзвичайно різноманітний», — розповів Ростислав Фук.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року філії Суспільного показали документальний фільм-експедицію «Печерні», який виробили спільно працівники Тернопільської філії та сторонній продакшн. Тендер виграв Тарас Савчук, який працював і над фільмом про велоподорож.

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Аудитор
18:43 / 02.02.2022
Участь продюсерки філії у цьому телеблозі хіба не конфлікт інтересів? Чи тепер на суспільному можна порушувати ним же встановлені правила?
Капець
03:10 / 01.02.2022
Молода родина із немовлятком за плечима мандрувало світом для Ютубу, а потім три роки поспіль ЦЕ транслювало суспільне. І чомусь комусь ТАКЕ сподобалося - і таке втілення і дніпровці вже продемонстрували і зараз тернопольщина! Хлопці та дівчата - ЦЕ НЕ ЦІКАВО, від слова ЗОВСІМ! Шукайте іншу форму подачі або інший засіб спілкування із людьми. КАПЕЦЬ - 53 хвилини дурноватої поїздки.
Яна
11:11 / 31.01.2022
Фільм це масштаб заглиблення у проблему. А ці порнофантазії є максимум влогом
Лілії
15:43 / 29.01.2022
Про це вже давно відомо,що конкурси "виграють" свої. Вони будують свою імперію за державні кошти. Як тільки цих коштів не стане - розбіжаться хто куди. Бо на суспільне насправді їм начхати. Причому всім, хто дірвався до годівнички.
Лілія
13:19 / 29.01.2022
Усе б нічого, але. Набагато легше продюсерці працювати, якщо тендер за дивним збігом обставин виграв її друг, з яким випили не одне відро кави. Звичайно, що там, де гроші, і їх треба поділити, то легше зі своїми. Чому тендери не вигравали ті, з ким емоційно далека продюсерка? Ідей багато було, і охочих багато. Насправді Зоряна Биндас все прораховує добре. Як не Фартушняк, то Савчук. До того ж, Савчук є продюсер на іншому каналі. В боргу перед Зорянкою не лишиться. Коли її час на Суспільному скінчиться, візьме до себе на Тернопіль1, бо винен їй. Прозорі конкурси, там, де Биндас? Не смішіть.
Оксана
17:30 / 28.01.2022
скажите кто-то этой продюсерке, что слово фильм имеет совсем другое значение, а ее фантазии в лучшем случае это бложик.
тернопіляни
16:16 / 28.01.2022
Самі про себе знімають! Продюсерка філії і її колега. Чом би й ні? Ось так треба освоювати кошти! Свої для своїх! Молодці, нічого не скажеш. Гарне суспільне побудували!
ghjnd
14:19 / 28.01.2022
Как актуально-то! Прям вечно-зеленая тема в январе. Ладно,когда это гнали ОДТРК, но менеджеры с зарплатой 300 тысяч из бюджета - это перебор!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду