Дніпровська філія Суспільного мовлення проведе публічні дебати про відкликання депутатів

Дніпровська філія Суспільного мовлення проведе публічні дебати про відкликання депутатів

14:00,
27 Жовтня 2017
1742

Дніпровська філія Суспільного мовлення проведе публічні дебати про відкликання депутатів

14:00,
27 Жовтня 2017
1742
Дніпровська філія Суспільного мовлення проведе публічні дебати про відкликання депутатів
Дніпровська філія Суспільного мовлення проведе публічні дебати про відкликання депутатів
2 листопада телеканал «51 канал» Дніпровської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України проведе публічні дебати у прямому ефірі на тему відкликання депутата між главою ініціативної групи з відкликання, громадським активістом Іллею Рибаковим і депутатом Дніпровської міськради, членом фракції «Самопоміч» Артемом Хмельніковим, якому ще 4 квітня 2017 року фракція запропонувала добровільно скласти мандат депутата Дніпровської міської ради.

Ідея про публічні дебати належала депутату, яку він озвучив в соцмережах і отримав згоду другої сторони за умови відповідності дебатів ряду критеріїв, повідомляє прес-служба «51 каналу».

«Дніпровська філія НСТУ запропонувала для проведення дебатів свій медіамайданчик, і обидві сторони визнали пропозицію такою, що повністю задовольняє критерії публічності, демократичності і незалежності. Щоб дебати були повністю прозорими, на базі 51 каналу вже відбулася попередня тристороння зустріч, в ході якої учасники процесу обговорили та узгодили формат майданчика, структуру дебатів, порядок виступів, таймінг», – зазначили на філії.

Дебати відбудуться в прямому ефірі Дніпровської філії НСТУ в рамках програми «Наживо». З онлайн-трансляцією на сайті каналу і ряді інформаційних порталів міста.

Директор філії Валентин Чанглі пояснив, що у Дніпрі це не перше ініціювання відкликання депутатів міськради. «Але, самого відкликання ще жодного разу не сталося. Демократичний інструмент є. Практики користування ним немає. Як і публічності цього процесу. Зате навколо самого інструменту виникає маса розмов. У тому числі і про те, що даний інструмент можна використовувати як важіль тиску, політичних розборок або чорний піар. Проводячи подібні дебати, ми вирішуємо відразу кілька соціальних завдань. По-перше, ми надаємо незалежний, об'єктивний, незаангажований і прозорий майданчик, де обидві сторони можуть висловити всі свої аргументи і донести їх до глядачів. Глядачі самі вирішать, чию позицію підтримувати. По-друге, ми привертаємо увагу активних жителів області до самого демократичного інструменту впливу на своїх депутатів і задаємо чесні стандарти його використання. Ну і крім того, для нас, працівників філії, дуже цінно, що саме наш майданчик був визнаний таким, який відповідає всім критеріям проведення чесних і незалежних дебатів в Дніпропетровській області», – підкреслив пан Чанглі.

Нагадаємо, 19 вересня 2017 року члени наглядової ради та правління ПАТ «НСТУ» обговорили з керівництвом та колективом Дніпровської філії хід реформи суспільного мовлення, зокрема працівників філії цікавило питання справедливого розподілу коштів між центром і філіями, між телебаченням і радіо.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду