КДР ТРК та проект «СтопКор» підписали угоду про спільне виробництво

КДР ТРК та проект «СтопКор» підписали угоду про спільне виробництво

12:05,
22 Вересня 2015
2851

КДР ТРК та проект «СтопКор» підписали угоду про спільне виробництво

12:05,
22 Вересня 2015
2851
КДР ТРК та проект «СтопКор» підписали угоду про спільне виробництво
КДР ТРК та проект «СтопКор» підписали угоду про спільне виробництво
4 вересня автори програми журналістських розслідувань «СтопКор» підписали з керівництвом каналу КДР ТРК «Центральний канал» угоду про спільне виробництво телепроекту. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердив шеф-редактор проекту Сергій Мамаєв, який додав, що це планується підписання угоди про невтручання в редакційну діяльність.

«Допоки існуватиме державне телебачення, воно буде очолювати боротьбу з корупцієюУ нас поки немає традиції називати речі своїми іменами, але ми готові до того, щоб виробляти гостру передачу»,  - сказав генеральний директор КДР ТРК Олександр Савенко.

Проект виходитить щосереди о 21.30.

Ідея телепроекту «Стоп корупції у Київській області» належить журналісту Роману Бочкалі та шеф-редактору програми Сергію Мамаєву, які заявляють про наміри сприяти подоланню корупції хоча б  у Київській області.

«Ми хочемо не лише показати свавілля та викрити факти корупції, а й надати громадянам юридичну підтримку, оформити звернення до компетентних органів та як кульмінація - покарати винних за усією суворістю закону. У команді програми розслідувань задіяні маститі і відомі редактори та журналісти. В арсеналі медійників - експерименти, провокації, публічні акції та робота під прикриттям. Ми покажемо сенсаційні викриття хабарників та гучні затримання корупціонерів», - сказав у коментарі «Телекритиці» Роман Бочкала, який допомагає проекту на волонтерських засадах.

«Телебачення - це остання інстанція, куди звертаються люди, коли вже нічого зробити не можуть. Дивно, але навіть чесні чиновники, коли не можуть здолати систему, звертаються до проектів журналістських розслідувань. Київ не є обласним центром Київської області, і регіон, зазвичай, дуже часто залишається поза увагою. Тому було вирішено сконцентрувалися на Київській області. Тут виявилося дуже багато проблем. Ми б могли знімати в чотири рази більше, оскільки тем - гори. Ми беремо резонансні теми, але формат ще вибудовуємо. У нас поки немає студії, але дуже хочемо її мати», - зазначив у коментарі «Телекритиці» Сергій Мамаєв.

Наразі програма складається з трьох журналістських розслідувань. Проект триває 26 хвилин, ведучого немає (планується), підводки роблять самі журналісти. У штаті, який планують у вересні розширити, наразі чотири журналісти, ще троє допомагають. Випусковий редактор - Алла Вторушина.

Фінансує проект громадська організація «Стоп корупції», директором якої є Тарас Лилик.

Окрім «Цетрального каналу» проект виходитиме і на кількох телеканалах Київщини, а саме на ТОВ «Телерадіокомпанія «Бест» (26 ТВК, Біла Церква), ТОВ ТРК «Крокус-1», (ВМ/БКМ, Біла Церква), ПП «АВІС» (22 ТВК, Макаров), ТОВ «ТРК «Грант» (34 ТВК, Ставище), телестудія «ТБ Кагарлик» (27 ТВК, Кагарлик),  телерадіостудія «Миронівка» (36 ТВК, Миронівка), ТРК «Альта» (39 ТВК, Переяслав-Хмельницький), «ТРК «Рокита» (40 ТВК, Рокитне та район).

Нагадаємо, Роман Бочкала - кореспондент інформаційної програми «Подробности» на телеканалі «Інтер», Сергій Мамаєв до січня 2015 року працював на каналі НТН, а зараз окрім роботи над проектом «СтопКор» допомагає створити інформаційно-аналітичне мовлення на каналі ТБ5 у Запоріжжі, а також на Кіровоградській ОДТРК - інформаційно-аналітичну програму «Погляд».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
new.kdrtrk.inet.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду