Харківська медіаспільнота: «Нам потрібен свій Куликов!»

Харківська медіаспільнота: «Нам потрібен свій Куликов!»

22:58,
11 Березня 2015
1740

Харківська медіаспільнота: «Нам потрібен свій Куликов!»

22:58,
11 Березня 2015
1740
Харківська медіаспільнота: «Нам потрібен свій Куликов!»
Харківська медіаспільнота: «Нам потрібен свій Куликов!»
Під час круглого столу у Харкові медіаексперти та журналісти обговорили виклики та перспективи перетворення ХОДТРК в суспільний мовник.

Харківська ОДТРК готова до перетворення на Суспільний мовник, тільки дайте закон, стверджує її гендиректор Сергій Гулевський. Харківчанам бракує місцевих новин, стверджує громадськість. Що харківські журналісти думають про результати моніторингу «Телекритики», перспективи перетворення державного на суспільне мовлення та як пан Гулевський запропонував нашим журналістам попрацювати на 1300 грн на державному каналі – дивіться у репортажі.

«За що я люблю Харківське метро – в ньому короткі ескалатори. В Києві, коли стаєш на верхню сходинку ескалатора метро Арсенальна, а поруч з тобою опиняється людина, яка дивиться «Свободу слова», то від неї не втечеш. До самого низу тобі розповідають, як насправді треба робити програму», – намагався розрядити обстановку під кінець заходу журналіст «Громадського радіо», телеведучий Андрій Куликов, який модерував дискусію. «Моніторинг і оцінка – це завжди суперечлива річ», - зазначив Куликов.

Під час круглого столу виконавча директорка ГО «Телекритика» Діана Дуцик зачитала результати моніторингу, з яким були згодні не всі присутні. Так, місцевий волонтер поцікавився, чому матеріал про нього був названий «з ознаками корпоративної джинси», а співробітниця ХОДТРК зазначила, що не розуміє, за якою методологією проводиться моніторинг.

Наталка Соколенко вважає, що інтерес працівників ХОДТРК до моніторингу та прохання підказати, де саме вони порушують стандарти журналістики – хороший знак, адже раніше, за її словами, це їх мало хвилювало.

Круглий стіл «Перспективи та виклики перетворення ОДТРК в суспільних мовників» відбувся 6 брезня у харківському кризовому інфоцентрі. У ньому взяли участь заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак,  генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія, виконавчий директор ГО «Телекритика» Діана Дуцик, медіаюрист Ольга Большакова, співзасновниця і заступниця головного редактора «Громадського радіо» Наталя Соколенко, координатора проектів Ради Європи в Україні Ольга Сєдова, генеральний директор ХОДТРК «Канал ОТБ» Сергій Гулевський. Модерував зустріч журналіст «Громадського радіо», телеведучий Андрій Куликов.

Виступи письменника та журналіста Ігора Померанцева та представника Нацради в Харкові Євгенія Маслова дивіться незабаром.

20 лютого круглий стіл був проведений у Херсоні.

Круглий стіл організовано громадською організацією «Телекритика» в рамках проекту Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» що фінансується Урядом Канади.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
civilforum.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду