На «Українському радіо» стартують проєкти «Моя Незалежність» і «Вільні»

На «Українському радіо» стартують проєкти «Моя Незалежність» і «Вільні»

10:56,
12 Серпня 2021
2331

На «Українському радіо» стартують проєкти «Моя Незалежність» і «Вільні»

10:56,
12 Серпня 2021
2331
На «Українському радіо» стартують проєкти «Моя Незалежність» і «Вільні»
На «Українському радіо» стартують проєкти «Моя Незалежність» і «Вільні»
У проєкті «Моя Незалежність» політики, громадські й релігійні діячі, письменники, історики та митці міркуватимуть про шлях України до незалежності. Спецпроєкт «Вільні» — про свободи, які отримали українці разом з незалежністю.

До 30-річчя незалежності України на «Українському радіо» стартують два спецпроєкти «Моя Незалежність» і «Вільні».

Авторка і ведуча «Моєї Незалежності» – Світлана Мялик. Спецпроєкт «Моя Незалежність» виходитиме на «Українському радіо» щосереди та щочетверга о 20:10. Перший випуск вийшов 11 серпня.

У проєкті політики, громадські й релігійні діячі, письменники, історики та митці міркуватимуть про шлях української держави до незалежності.

Герої програми шукатимуть відповіді на найважливіші питання української державності: чи вдалося нам за 30 років незалежності остаточно позбутися радянського минулого, якими можливостями ми скористалися, а які були змарновані, якою є Україна сьогодні і які випробування чекають на нашу державу завтра. 

Серед героїв проєкту — народний депутат кількох скликань, перший генпрокурор незалежної України, один з авторів Конституції України, суддя КСУ у відставці Віктор Шишкін; правозахисник, колишній дисидент та політв'язень, президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман; доктор економічних наук, ексміністр фінансів України Віктор Пинзеник; доктор історичних наук, професор Станіслав Кульчицький та інші визначні в українській історії особистості.

Із 16 серпня о 9:35 щодня на «Українському радіо» виходитиме спецпроєкт «Вільні» — про свободи, які отримали українці разом з незалежністю.

У кожному з дев'яти епізодів радіопроєкту висвітлюється один з аспектів свободи, яка цілковито обмежувалася за часів перебування країни в складі радянської тоталітарної імперії й до якої ми всі вже звикли за часів незалежності, як от свобода пересування, свобода спілкування, свобода вибору, економічна свобода тощо.

Автори проєкту — Сергій СтукановМарина Куликова та Олена Шарпанська. Авторський текст начитує ведучий Українського радіо Роман Коляда.

Під час підготовки програми автори поспілкувалися з кількома десятками учасників історичних подій, політиками та експертами. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду