«Українське радіо» до Дня хрещення Руси-України транслюватиме літургію, ходу та тематичні програми

«Українське радіо» до Дня хрещення Руси-України транслюватиме літургію, ходу та тематичні програми

22:16,
26 Липня 2019
7480

«Українське радіо» до Дня хрещення Руси-України транслюватиме літургію, ходу та тематичні програми

22:16,
26 Липня 2019
7480
«Українське радіо» до Дня хрещення Руси-України транслюватиме літургію, ходу та тематичні програми
«Українське радіо» до Дня хрещення Руси-України транслюватиме літургію, ходу та тематичні програми
28 липня, до 1031-річчя Дня хрещення Київської Русі, Перший канал «UA: Українське радіо» транслюватиме прямі включення з літургії на чолі з Блаженнішим митрополитом Епіфанієм на території Софії Київської та ходу, яка завершиться біля пам’ятника князю Володимиру. В ефірі «UA: Радіо Культура» 27 та 28 липня звучатимуть тематичні програми.

Про це повідомляє сайт «UA: Суспільне мовлення».

В ефірі першого каналу «UA: Українське радіо» 28 липня о 8:30 розпочнеться літургія на чолі з Блаженнішим митрополитом Епіфанієм на території Софії Київської. О 10:30 розпочнеться хода, яка завершиться біля пам’ятника рівноапостольному князю Володимиру. Прямі включення з місця події вестиме репортерка Марія Григоришин.


О 15:10 у програмі «Персональна справа» директор Центру археології міста Києва Михайло Сагайдак розповість, де саме в Києві відбувався процес прийняття християнства та що на сьогодні знають про це археологи.

«UA: Радіо Культура» підготувало тематичні програми, які транслюватиме два дні.

27 липня о 21:00 у програмі «Вистава без антракту» звучатиме радіовистава «Святослав» за однойменним історичним романом Семена Скляренка. Одну з головних ролей – матір князя Володимира Великого Малушу – зіграла Ніна Матвієнко. Роль Святослава виконав актор театру імені Івана Франка Володимир Нечепоренко. Княгиню Ольгу зіграла Юлія Ткаченко, оповідач – Костянтин Степанков. Інсценування Ніни Бойко, постановка Людмили Кузьміної

28 липня о 9:00 розпочнеться двогодинний спецпроєкт, протягом якого ведучий Євген Захарченко говоритиме про наслідки хрещення для культури та його історико-культурне значення.

О 10:00 ведуча Олена Гусейнова поговорить про сюжет Хрещення Русі: літературний канон та його трансформації. Разом із гостями студії згадає «Повість минулих літ», драму «Володимир» Феофана Прокоповича, «Житіє Володимира» Дмитрія Туптала та поміркує над осмисленням перших українських святих у полемічних трактатах Теофіла Рутки.

Нагадаємо, що цього року до Дня хрещення України-Русі відбудуться два хресні ходи, які проводитимуть окремо помісна Православна церква України (ПЦУ) та Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП): 27 липня – хресний хід УПЦ МП, 28 липня – хресний хід ПЦУ.

ПЦУ проведе 27 липня увечері богослужіння в Михайлівському золотоверхому соборі Києва, а 28 липня зранку літургію в Софіївському соборі, після чого відбудеться хресний хід до пам’ятника князю Володимиру на Володимирській гірці та молебень.

УПЦ МП проведе 27 липня вдень молебень на Володимирській гірці та хресний хід від пам’ятника князю Володимиру до Києво-Печерської лаври. А зранку 28 липня в лаврі відбудеться літургія.

Телеканали «112 Україна» та NewsOne проведуть телемарафони 27 липня, під час яких транслюватимуть хресну ходу УПЦ МП.

Телеканал «Інтер» також готує низку спецпроєктів до Дня хрещення Русі й висвітлюватиме виключно заходи УПЦ МП.

Натомість Прямий канал проведе телемарафон 28 липня, під час якого транслюватиме заходи ПЦУ.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду