«Громадське радіо» записало два випуски програми з Євромайдану

14:07,
25 Листопада 2013
1611

«Громадське радіо» записало два випуски програми з Євромайдану

14:07,
25 Листопада 2013
1611
«Громадське радіо» записало два випуски програми з Євромайдану
«Громадське радіо» випустило дві програми «Голоси Майдану» – з першого дня громадських акцій протесту на Майдані Незалежності 21 листопада та з 24 листопада, коли відбувалося Народне віче за європейську Україну.
 21 листопада, в перший день громадського протесту проти рішення українського уряду призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, кореспондент «Громадське радіо» був у центрі подій на Майдані Незалежності.

Перший випуск програми являє собою запис відповідей одиннадцяти учасників акції на три питання, які їм поставив кореспондент «Громадського радіо», без коментарів і пояснень:

1) Чому ви тут?

2) Які були плани на сьогоднішній вечір?

3) Які плани на наступні дні?

Для підготовки другого випуску – головний редактор «Громадського радіо» Кирило Лукеренко провів удень 24 листопада кілька годин на Європейській площі, Майдані Незалежності та на вулиці Банковій. Він говорив як з учасниками про-європейських мітингів, так і з тими, хто під прапорами Українського союзу промисловців і підприємців виступав проти швидкої угоди з Євросоюзом. Головним питанням було: «Що буде за тиждень?»

Обидва випуски доступні на сайті проекту, а на також у його акаунті в SoundCloud.

Нагадаємо, 21 листопада стало відомо, що український ряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС. Як повідомила «Українська правда», обурені цим рішенням у той же день зібралися на Майдані Незалежності в Києві. Відтоді протестувальники перебувають на Майдані цілодобово, основний збір людей розпочинається щоденно о 18:00. Аналогічні акції відбуваються в багатьох містах України. Акції на підтримку громадян України також відбуваються в різних містах світу. В неділю в Києві від парку Тараса Шевченка до Європейської площі пройшла колона мітингувальників кількістю, за даними BBC, понад 100 тисяч осіб.

Джерело: Громадське радіо

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дзеркало тижня
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду