«Громадське радіо» збирає 3 млн гривень для подальшого розвитку

«Громадське радіо» збирає 3 млн гривень для подальшого розвитку

11:28,
9 Листопада 2016
4349

«Громадське радіо» збирає 3 млн гривень для подальшого розвитку

11:28,
9 Листопада 2016
4349
«Громадське радіо» збирає 3 млн гривень для подальшого розвитку
«Громадське радіо» збирає 3 млн гривень для подальшого розвитку
Громадська організація «Громадське радіо» оголосила нову кампанію по збору коштів. Команді потрібно 3 млн гривень на найближчі півроку. Ці кошти вона планує використати на те, щоби отримати нові ліцензії на мовлення у нових містах, закупити, встановити та обслуговувати техніку, а також для того, щоби випускати нові програми.

Про це йдеться у повідомленні на сайті «Громадського радіо».

«Ми принципово лишаємось неприбутковою організацією. Усі ресурси, що нам вдається залучити, ми використовуємо для того, щоби надати інформацію нашим слухачам і допомогти їм прийняти власні рішення. На відміну від комерційних мас-медіа, гроші для нас не мета, а засіб», – зазначено у повідомленні.  

На впізнаваність «Громадського радіо» та маркетингову спроможність потрібно 231 000, на 2 передавачі (1кВт і 5 кВт) – 1 430 000, їх обслуговування – 450 000, супутникову доставку сигналу – 189 000, 4 ліцензії на отримання радіопередавачів – 250 000, на виробництво новин та програм – 710 000. Разом виходить 3 мільйони гривень.

«Громадське радіо» нагадує, що в 2013 році вийшов перший подкаст оновленого «Громадського радіо». Це було інтерв’ю із Леонідом Кравчуком у програмі Сергія Андрушка «Кабінет». Тоді команда «Громадського радіо» ледве-ледве налічувала десятеро людей.

Сьогодні на «Громадському радіо» працює понад 70 людей, які виготовляють дев’ять годин прямого ефіру щодня. «За три роки із маленького подкаст-радіо «Громадське радіо» перетворилося на мережу, що мовить 24 години на добу на 13 частотах у Києві, Дніпрі та на Донбасі, а також на супутнику і сайті hromadskeradio.org», – йдеться в оголошенні.

«Громадське радіо» не вперше збирає кошти для розвитку. Як зазначають радійники, завдяки трьом спількоштам в Україні та двом у США, їм вдалося зібрати майже 300 тисяч гривень і більше 17 тисяч доларів.

Наразі зібрано 3 076 гривень. Щоб зібрати 3 мільйони, залишилося 180 днів. 

Свої внески можна зробити на сайті «Сіпльнокошт» – колективному фінансуванню проектів. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду