Костюк про недопуск до конкурсу на посаду голови правління НСТУ: «У мене стався технічний форс-мажор»

Костюк про недопуск до конкурсу на посаду голови правління НСТУ: «У мене стався технічний форс-мажор»

12:29,
12 Травня 2021
3894

Костюк про недопуск до конкурсу на посаду голови правління НСТУ: «У мене стався технічний форс-мажор»

12:29,
12 Травня 2021
3894
Костюк про недопуск до конкурсу на посаду голови правління НСТУ: «У мене стався технічний форс-мажор»
Костюк про недопуск до конкурсу на посаду голови правління НСТУ: «У мене стався технічний форс-мажор»
Заступник керівника Офісу президента України погоджується, що не встиг вчасно подати документи.

Заступник керівника Офісу президента України Юрій Костюк не знімає з себе вини, що на конкурс голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України відправив неповний пакет документів після завершення дедлайну.

Свій недопуск на конкурс він прокоментував в інтерв’ю LB.ua.

За його словами, він «дико не встигав» підготувати повний пакет документів: «Ми в останній день зателефонували юристами, які там працюють. Всі розуміли, і пані Остапа (глава наглядової ради НСТУ, – LB.ua), в тому числі, що я буду подавати документи. Мені сказали: Відправте хоча б частину документів електронною поштою, повний пакет документів можете надіслати поштою. Відповідно, я почав відправку».

Юрій Костюк розповів, що першого квітня він надіслав неповний пакет документів трьома листами електронною поштою, які надійшли у наглядову раду НСТУ після 16:00.

«Я надіслав неповний пакет документів, але я не така людина, якій вистачило б нахабства надіслати тільки паспорт. Не хочу вдаватися в деталі, але у мене стався технічний форс-мажор. Це моя особиста необачність. Я хотів подати документи сам, і так вийшло, що в останній день, я дико не встигав», – зазначив пан Костюк.

Він сказав, у всіх держустановах листи перед відправкою проходять певну перевірку на вміст вірусів, щоб уникнути хакерських атак.

«Тому листи і прийшли о 16:07, о 16:09, а третій взагалі о 16:34, йшов півгодини. Це не знімає з мене відповідальності, звичайно. Повний пакет документів, як мені і сказали, я в той же день відправив поштою. У мене є посилання на трекінг доставки в НСТУ. Лист прийшов у відділення, вони про це знали, але вони в ці дні не брали пошту», – поділився Юрій Костюк.

Пан Костюк припускає, якщо б все таки йому вдалося вчасно подати документи, то наглядова рада НСТУ могла б його не допустити до другого туру, «вони б намагалися зіграти на відсутності у мене п'ятирічного досвіду на керівній посаді в ЗМІ».

На думку Юрія Костюка, якщо б він прийшов у фінал, то міг би набрати порівно балів із Миколою Чернотицьким, та в результаті все одно б не став головою правління НСТУ.

Голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа підтвердила, що Юрій Костюк звертався щодо подачі документів. Вона зазначила, що відповідно до положення про конкурс на посаду голови правління АТ «НСТУ» для участі в конкурсному відборі претендент особисто подає та/або надсилає електронною поштою до наглядової ради відповідні документи. «Ми пояснили Юрію Костюку, що він може надіслати документи Укрпоштою, це його право. Але ми не маємо права відповідно до Умов проведення конкурсу їх зарахувати», – сказала Світлана Остапа.

Додамо, що у протоколі засідання наглядової ради НСТУ на корпоративному сайті Суспільного йдеться про причини відхилення кандидатури Юрія Костюка.

«Кандидатуру Костюка Юрія Юрійовича було рекомендовано відхилити у зв’язку з порушенням строків подання документів, встановлених Умовами проведення конкурсу на посаду голови правління АТ "НСТУ". Зокрема, документи, що надійшли на електронну пошту Наглядової ради АТ "НСТУ" від Костюка Ю.Ю. о 16:07, 16:08 та 16:38 за київським часом 01.04.2021, крім порушення строку прийому документів, також не відповідають вимогам, встановленим Умовами проведення конкурсу на посаду голови правління АТ "НСТУ"», – зазначено у документі.

На засіданні, під час якого розглядалося питання про допуск кандидатів, Світлана Остапа сказала, що6 квітня 2021 року до наглядової ради АТ «НСТУ» кур’єром Укрпошти було доставлено пакет документів Юрія Костюка для участі у конкурсі. Це сталося уже після попереднього розгляду Комітетом з питань призначень та винагород посадових осіб документів, поданих претендентами.

Нагадаємо, що бажаючі взяти участь у конкурсі на посаду голови правління НСТУ мали майже місяць (із 2 березня по 1 квітня до 16:00) на підготовку і подачу документів. Претендент мав особисто подати та/або надіслати електронною поштою відповідні документи з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 13:00 та з 14:00 до 16:00 за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, кімната 309 та/або на адресу електронної пошти: n.rada.nstu@gmail.com.

Для участі в конкурсному відборі претендент особисто мав подати та/або надіслати електронною поштою письмову заяву про участь у конкурсі; копії документа, що посвідчує особу, трудової книжки або документів, що засвідчують досвід роботи, документа про вищу освіту; резюме; заяву з інформацією щодо наявності/відсутності у прямій чи опосередкованій власності претендента часток у статутних капіталах юридичних осіб, які здійснюють діяльність у сферах, що відповідають сферам діяльності НСТУ; програму розвитку НСТУ; заяву про згоду на обробку персональних даних і довідку щодо відсутності (наявності) у претендента судимості.

Як писав «Детектор суспільного мовлення», 7 квітня наглядова рада НСТУ оголосила 13 претендентів на посаду голови правління, яких допустила до участі в першому етапі конкурсного відбору. Трьох претендентів не допустили, серед них Юрій Костюк.

27 квітня наглядова рада НСТУ обрала голову правління Суспільного мовлення. Ним став Микола Чернотицький, набравши 10 голосів із 15-ти.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду