Суспільний мовник  висловив підтримку кримськотатарському телеканалу ATR

Суспільний мовник висловив підтримку кримськотатарському телеканалу ATR

16:14,
10 Лютого 2021
3088

Суспільний мовник висловив підтримку кримськотатарському телеканалу ATR

16:14,
10 Лютого 2021
3088
Суспільний мовник  висловив підтримку кримськотатарському телеканалу ATR
Суспільний мовник  висловив підтримку кримськотатарському телеканалу ATR
У НСТУ зазначили, шо відкриті до будь-якої співпраці з телеканалом ATR.

Національна суспільна телерадікомпанія України висловила підтримку кримськотатарському телеканалу ATR і вважає неприйнятним для себе брати участь у конкурсі на виробництво контенту для ЗМІ, які здійснюють мовлення на тимчасово окуповані Росією райони Донецької та Луганської областей, а також на ТОТ АР Крим і м. Севастополь.

Про це йдеться в офіційній заяві НСТУ, оприлюдненій на корпоративному сайті Суспільного.

«Суспільний мовник вважає некоректним рішення звести виробництво програм до бізнес-конкуренції між комерційними (і будь-якими іншими) мовниками та каналом ATR, єдиним мовником корінного народу України, який виробляє і транслює через супутник програми на тимчасово окуповані території Криму. Фактично йдеться про загрозу самого існування каналу ATR», – йдеться у заяві НСТУ.

На Суспільному заявили, що вважають неприйнятним для себе брати участь у такому конкурсі, коли і якщо його буде оголошено.

Додамо, у структурі НСТУ є канал  «UA: Крим», який через супутник можна дивитися на тимчасово окуповані території Криму. 

В загальному бюджеті України на 2021 рік закладено 50 млн грн за кодом 2610 (субсидії та фінансова підтримка) на виробництво контенту для ЗМІ, які здійснюють мовлення на тимчасово окуповані Росією райони Донецької та Луганської областей, а також на ТОТ АР Крим і м. Севастополь.

Під цим зазвичай передбачалося фінансування кримськотатарського каналу ATR.

Наразі Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявляє про намір змінити принцип розподілу цих коштів шляхом оголошення конкурсу на виробництво контенту, цитата: «Станом на сьогодні до міністерства надійшли звернення про допомогу від 14 мовників, усі вони потребують підтримки».

Також у суспільній телерадіокомпанії зазначили, шо відкриті до будь-якої співпраці з телеканалом ATR.

Нагадаємо, генеральний директор каналу ATR Ленур Іслямов поскаржився, що медіа знову не може отримати фінансування з держбюджету через «внутрішнє розпорядження Мінреінтеграції». Він заявив, що в бюджеті є гроші, які канал має отримати як прямо підтримку, без участі в конкурсі.

У мінстерстві на це відповіли, що фінансування надаватиметься на конкрусній основі для підвищення ефективності та прозорості використання коштів.

Фото: скріншот ефіру на каналі ATR 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду