19 квітня Суспільне проведе дебати у будь-якому варіанті – Аласанія (ДОПОВНЕНО)

19 квітня Суспільне проведе дебати у будь-якому варіанті – Аласанія (ДОПОВНЕНО)

16:11,
4 Квітня 2019
3684

19 квітня Суспільне проведе дебати у будь-якому варіанті – Аласанія (ДОПОВНЕНО)

16:11,
4 Квітня 2019
3684
19 квітня Суспільне проведе дебати у будь-якому варіанті – Аласанія (ДОПОВНЕНО)
19 квітня Суспільне проведе дебати у будь-якому варіанті – Аласанія (ДОПОВНЕНО)
19 квітня між 19 та 22 годинами Суспільне мовлення проведе дебати у будь-якому варіанті, навіть не залежно від того, чи з’являться кандидати на пост президента України.

Про це голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України  Зураб Аласанія сказав 4 квітня в «Укрінформі» під час круглого столу «Дебати кандидатів у Президенти: чи потрібні виборцям і про що?».

«19 квітня між 19 та 22 годинами ми маємо цей час забронювати під дебати, з’являться кандидати чи ні. Якщо не з’являться кандидати, то будуть загальні картинки. Ми готові до дебатів обох кандидатів. Це обов’язково. Це закон. Згідно з законом України та постановою ЦВК  жорстко прописаний формат, по хвилинах, не передбачено навіть ведучих, є модератор. До будь-яких інших варіантів ми так само готові», – сказав він.

Голова правління НСТУ сказав, що у п’ятницю, 19 квітня, відбудуться офіційні дебати, які вбудуть оплачені з держбюджету, інші форми дискусій – це політична агітація, за яку мають платити кандидати у президенти. Ці зустрічі кандидатів у президенти можуть відбутися до 19 квітня. Зураб Аласанія сказав, що модератором дискусії кандидатів буде ведучий ток-шоу «Зворотний відлік» Павло Казарін. Офіційні дебати 19 квітня буде модерувати Мирослава Барчук.

Радник Президента України  Петра Порошенка, представник кандидата у президенти Петра Порошенка Ростислав Павленко сказав, що Петро Порошенко має плани прийти на офіційні дебати 19 квітня, а також  «стадіон, так стадіон». 

За його словами, представники НСТУ зв’язалися  з обома штабами кандидатів у президенти, зустріч має відбутися 5 квітня.

Пан Аласанія додав, що формат дебатів прописаний постановою ЦВК.

Нагадаємо, 3 квітня Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому сказав про готовність до дебатів із Петром Порошенком і чекає на нього на НСК «Олімпійський».

Петро Порошенко вночі відповів: «Правила дебатів прописані в законі про вибори президента, почитайте їх, будь ласка. Вони можуть відбутися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже уставлені правила. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на Вас, Володимире Олександровичу».

У коментарі «Детектору медіа» голова правління НСТУ Зураб Аласанія сказав, що дебати перед другим туром виборів на НСК «Олімпійський» можливі та це, швидше, шоу, ніж дебати.Голова НСТУ додав, що організаця такого роду шоу не є місією Суспільного.

4 квітня у НСТУ сказали, що можуть провести дебати між Володимиром Зеленським та Петром Порошенком на стадіоні «Олімпійський», але за умови, якщо Центральна виборча комісія прийме нове положення.

Фото: Олексія Темченка

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду