«Громадське ТБ» отримало нового керівника інформаційної служби

«Громадське ТБ» отримало нового керівника інформаційної служби

13:40,
7 Червня 2016
5185

«Громадське ТБ» отримало нового керівника інформаційної служби

13:40,
7 Червня 2016
5185
«Громадське ТБ» отримало нового керівника інформаційної служби
«Громадське ТБ» отримало нового керівника інформаційної служби
Інформаційну службу «Громадського телебачення» очолила Ангеліна Карякіна, яка раніше працювала журналісткою та ведучою «Громадського ТБ».

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Пані Карякіна стала третім головредом каналу разом із Євгеном Самойленком, який відповідає за проекти, та Євгеном Спіріним – головним редактором сайту.

«Громадське ТБ» шукало головного редактора понад півроку. В цей же час Ангеліна Карякіна працювала керівником відділу документального кіно. Вона вирішила подати власну кандидатуру на вакансію.

Пані Карякіна керуватиме перебудовою новинного мовлення, яке відбудеться найближчими місяцями, поки канал технічно готується до виходу на супутникове мовлення. Нагадаємо, 19 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу громадській організації «Громадське телебачення» ліцензії на супутникове телевізійне мовлення строком на 10 років.

Виконавчий директор «Громадського ТБ» Катерина Горчинська на своїй Facebook- сторінці зазначила, що проблема відсутності головного редактора в новинах для них стояла дуже гостро, але вона шукала кандидата на цю посаду насамперед зовні. Однак Ігор Куляс, який разом з Олександром Макаренком проводить редакційні тренінги на «Громадському», попередив її, що часто в процесі перенавчання хтось у ньюзрумі «прокидається» і стає лідером команди.

«Чесно скажу, я йому не повірила. Та й не бачила, хто в команді може стати головним редактором – зовсім не тому, що команда якась не така. Просто ця посада вимагає специфічного набору якостей. Мало знати стандарти і мати відмінне розуміння телевиробництва новин, потрібна ще витривалість, організованість і навіть жорсткість, а також величезне бажання і віра, крім іншого. У Ліни, крім бажання й ентузіазму, є солідний досвід у теленовинах. Вона працювала в українському бюро Euronews три роки, включаючи період Майдану і початку війни на сході. Одним словом, пройшла відмінне бойове хрещення. У підборі головного редактора для мене завжди був важливий досвід саме в міжнародних засобів масової інформації, а також цінності. Ліна в цьому сенсі – просто ідеальний кандидат», - написала пані Горчинська.

Голова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк з нагоди нової посади Ангеліни Карякіної зазначила на своїй сторінці у Facebook: «В наші часи ми всі знаємо, як воно має бути, але мало хто готовий брати на себе відповідальність. А робота керівника - відповідати за всі проблеми і фак-апи, і надихати та "give a credit" - вітати команду за заслуги. Але це реально круто – тішитися за гарний результат інших. І коли Ліна до мене підійшла і сказала, що "я зважилался, знайшла сили, давайте візьмуся. Це дуже дуже багато роботи, але створювати щось нове вкрай цікаво. Ну і ще – стало ясно, що є з ким робити", – мені от теж одразу стало ясно, що вийде...[] Ну і я, як міжнародних в душі і серці, скажу, що тішуся, що наш головред має дуже широкий погляд на світ».

Ангеліна Карякіна роботу журналісткою почала в друкованих ЗМІ. У 2008-2011 роках працювала журналісткою та редакторкою «Газети по-українськи», журналу «Країна». З 2012-го – кореспонденткою щойно створеного київського бюро Euronews. Упродовж трьох років висвітлювала ключові події в Україні, в тому числі, протести на Майдані, події на Донбасі, переговори у Мінську. 2015-го прийшла на «Громадське» журналісткою та ведучою. Висвітлювала процес проти Олега Сенцова та Олександра Кольченка у Ростові-на-Дону, кризу з біженцями в Угорщині. Разом із колегою Настею Станко розпочала цикл документальних розслідувань «Слідами революції» про події на Майдані. Перший фільм «20 лютого. Злам» отримав головну нагороду фестивалю журналістських розслідувань Mezhyhirya Fest. 2015-го закінчила режисерську майстерню Сергія Буковського, знімає власні відеопроекти та продюсує кілька документальних проектів на «Громадському».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Фото - hromadske.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду