Українська греко-католицька церква запускає інтернет-телебачення «Живе.ТБ»

17:39,
8 Серпня 2013
4510

Українська греко-католицька церква запускає інтернет-телебачення «Живе.ТБ»

17:39,
8 Серпня 2013
4510
Українська греко-католицька церква запускає інтернет-телебачення «Живе.ТБ»
Українська греко-католицька церква (УГКЦ) запускає соціально-релігійне інтернет-телебачення «Живе.ТБ». Про це 8 серпня під час прес-сніданку зазначив глава УГКЦ Блаженнійший Святослав (Шевчук). 9 серпня відбудеться перший прямий ефір.

За його словами, 9 серпня відбудеться освячення телевізійної студії й офіційне відкриття інтернет-телебачення «Живе.ТБ». Блаженнійший також пояснив, що проект існуватиме на добровільні пожертви.

«Ми будемо просити про допомогу всіх, хто хотів би нам у цій справі допомогти. Про інтернет-телебачення мене запитували молоді люди у цілому світі. В Україні життя нашої церкви дуже активне, і ми не бачимо іншого способу, як донести цю інформацію. Завтра освячення відбудеться у прямому ефірі», – сказав Блаженнійший Святослав.

Він подякував Богу за те, що телебачення запускається напередодні важливих для УГКЦ подій – освячення Патріаршого собору у Києві, прощі, молебна, які відбудуться у серпні.

Творці «Живого ТБ» розраховують на аудиторію, яка користується інтернетом, в першу чергу – на молодь. На каналі можливо буде й реклама, окрім реклами пива чи горілки. Керуватиме телеканалом «Живе.ТБ» керівник Департаменту інформації УГКЦ протоієрей о. Ігор Яців. За його словами, інтернет-телебачення передбачатиме інтерактив і повну свободу перегляду.

«Кожна наша розмова в студії чи інші лінійки, які ми будемо запускати, передбачатиме інтерактив. Тобто глядач зможе реагувати на те, що відбувається в студії, через дзвінки, включення по скайпу, через коментарі в соціальній мережі на сторінці нашого живого телебачення. Ми нічого не будемо нав'язувати нашим глядачам, тобто у нас не буде так званої сітки. Буде контент і прямі ефіри, прямі трансляції, також ми братимемо цікаві моменти з прямих ефірів, підмонтовуватимемо, і їх можна буде переглянути в будь-який зручний час. Ми маємо студію, професійне обладнання, професійних людей. «Живе» телебачення робить сім осіб, включно з двома операторами і журналістом. У нас є продакшн-студії, з якими ми співпрацюємо, – зокрема, «Дзвони» в Івано-Франківську і мультимедійна студія «Свічадо» в Тернополі. Тобто ми маємо такі собі готові корпункти. Крім того, у кожній єпархії у нас працюють прес-служби, вони також наші партнери», – розповів о. Ігор.

За його словами, «Живе.ТБ» буде суспільно-релігійним телебаченням у співвідношенні 90/10.

«Ми говоритимемо про людину в цілості, в першу чергу – про її духовний вимір, а також навчання, виховання, молодіжні студії. Не виключено, що у нас будуть кулінарні шоу, прогноз погод, розповіді про рибальство чи інші речі, які стосуються людини. Будуть також телемарафони. Єдине, чого у нас не буде, це розповіді про гріх. Ми не популяризуватимемо вбивство, насильство тощо. Є люди, охочі нам допомогти, серед них є і відомі українці», – сказав Ігор Яців.

Отець також повідомив, що 9 серпня під час освячення телестудії буде перша спроба прямого ефіру.

«Ми досягли домовленості з Google і Youtube, і вони нас безкоштовно транслюватимуть як медіасервер», – зазначив він.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дзеркало тижня (на фото: С. Шевчук)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду