Американська PBS покаже конференції TED

10:10,
10 Травня 2013
1732

Американська PBS покаже конференції TED

10:10,
10 Травня 2013
1732
Американська PBS покаже конференції TED
Корпорація суспільного мовлення PBS уклала угоду на трансляцію освітніх конференцій ТED, заплативши за це $1 млн

Телеглядачі, навіть ті, що надають перевагу освітнім програмам PBS, як правило, не зацікавлені у перегляді довготривалих лекцій по ТБ. Проте ініціатива всесвітньовідомих конференцій ТED знайшла спосіб привернути їхню увагу.

TED об'єднала зусилля з підтримки ідей, що варті поширення, з корпорацією суспільного мовлення PBS і нью-йоркським мовником WNET. Вони планують транслювати конференцію TED Talks Education, що присвячена освіті, в ефірі PBS. Якщо цей показ виявиться успішним, програма може стати зразком для майбутніх спільних проектів, каже Джульєта Блейк (Juliet Blake), одна з виконавчих продюсерів конференції TED.

У телевізійному форматі 18-хвилинні виступи буде скорочено до 5–8 хвилин, аби глядачам було легше сприйняти інформацію.

PBS – не єдина компанія, що мала намір транслювати зустрічі TED. Проте Блейк зазначає, що саме аудиторія цього мовника є цільовою для них.

Корпорація суспільного мовлення заплатила за право демонстрації TED $1 млн. На думку редакції мовника, зміст промов спікерів TED Talks Education може позитивно вплинути на американських  дітей та змусити їх полюбити освіту. Тим паче, коли зараз у США достатньо великим є відсоток осіб, що кидають школу, підкреслює Патрісія Харрісон (Patricia Harrison), виконавчий директор корпорації суспільного мовлення.

TED (абревіатура від англ. Technology Entertainment Design; Технології, Розваги, Проекти) — відома щорічна конференція, присвячена «ідеям вартим поширення».

Джерело: The New York Times

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
TED
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду