Суспільне оголосило три конкурси на виробництво проєктів на аутсорсі

Суспільне оголосило три конкурси на виробництво проєктів на аутсорсі

18:08,
29 Вересня 2022
2740

Суспільне оголосило три конкурси на виробництво проєктів на аутсорсі

18:08,
29 Вересня 2022
2740
Суспільне оголосило три конкурси на виробництво проєктів на аутсорсі
Суспільне оголосило три конкурси на виробництво проєктів на аутсорсі
Проєкти фінансуватимуть на умовах грантів за підтримки Transtele Canal France International (CFI).

У Національній суспільній телерадіокомпанії України проводять три мистецьких конкурси, в результаті яких планують виробити на аутсорсі документальний проєкт із робочою назвою «Один день», цикл експлейнерів і серію проєктів із робочою назвою «Патріот міняє професію». Проєкти будуть створені за фінансової підтримки Європейського Союзу.

«Один день»

За описом проєкту, кожен випуск — це історія-портрет одного дня із життя українського героя, яким може бути службовець ДСНС, Нацгвардії чи ТрО, працівник швидкої допомоги або комунальних служб, волонтер тощо.

Цикл має складатися з 12 епізодів, хронометраж кожного — не менше 13 хвилин.

Охочих взяти участь у конкурсі просять у період з 26 вересня до 17 жовтня цього року (включно) заповнити форму реєстрації та подати необхідні документи.

Відповідно до умов гранту, граничний ліміт витрат на створення телевізійних передач становить 2 млн 750 тис грн з урахуванням всіх податків та зборів. 

До розгляду приймаються пропозиції на виробництво проєктів, за результатами реалізації яких до 28 лютого 2023 року (включно) буде створено телевізійні передачі.

Суспільне реалізовує цей конкурс за підтримки Transtele Canal France International.

Цикл експлейнерів

Суспільне за підтримки Transtele Canal France International оголосило мистецький конкурс на виробництво просвітницького циклу експлейнерів.

Цикл має складатися з 20 випусків по 6 хвилин кожний та бути адаптований для соцмереж і ютубу.

Кожне відео ставить питання і дає на нього відповідь (приклад: як і чому важливо спати у кризових ситуаціях?). Головний герой — журналіст або науковець, зйомки постановні, доповнена реальність — анімація, замальовка на основі живого відео. Всі теми мають бути розкритими за допомогою наукових фактів, даних доказової медицини тощо та сприяти адаптації сталих практик до нових умов.

Перелік блоків тем випусків: 

  1. Тіло та безпека: виживання у надзвичайних ситуаціях; підтримка фізичного здоров’я; облаштування побуту в екстремальних умовах;
  2. Соціальні зв’язки та самовираження: побудова нових соціальних зв’язків та підтримка старих; вияв емоцій; стосунки з людьми (цивільними і військовими дорослими, дітьми); підтримка психологічної стабільності;  
  3. Самоцінність та досягнення: збереження старих навичок у період війни, їх переоцінка, напрацювання нових; інфогігієна і споживання контенту (новини, кіно, література, музика); 
  4. Моральність та розв'язання проблем: переживання втрати (людини, дому, роботи); почуття провини; свій і чужий біль; репрезентація екстремального досвіду.

Граничний ліміт витрат на послуги зі створення циклу — 2935434,00 гривень.

Орієнтовна дата ефіру: 1 лютого 2023 року.

До розгляду приймаються пропозиції на виробництво, за результатами реалізації яких до 1 січня 2023 року (включно) створюються та передаються майстер-копії просвітницького циклу, комплект вихідних та інформаційних матеріалів та майнові права на контент.

Для участі в конкурсі кандидати повинні в період з 28 вересня по 14 жовтня 2022 року (включно) заповнити форму реєстрації та подати документи.

«Патріот міняє професію»

Проєкт із робочою назвою «Патріот міняє професію» теж реалізовуватимуть за підтримки Transtele Canal France International.

Проєкт покликаний розповісти про зусилля звичайних українців, які забезпечують тил держави у часи повномасштабної війни з Росією. Героями проєкту можуть бути внутрішні переселенці, котрі опановують нові для себе професії, починають життя заново, волонтерять, допомагають армії, ремонтують техніку тощо. Також героями стануть ті, хто повернувся до України, аби у важкі часи допомогти своїй державі. 

Кожен випуск — це історія одного патріота. Розповідь про життя до та під час війни. А також про мрії, які герой планує здійснити після перемоги. 

Для зйомок відбиратимуть історії, у яких життя людини змінилось кардинально: на Київщині вирощував зелень — у Тернополі організував виробництво бронежилетів; в Італії працював на фермі — в Чернігові допомагає рятувальникам розбирати завали.

Цикл має складатися з 20 епізодів телевізійних (документальних) проєктів, хронометраж кожного — не менше 13 хвилин.

Граничний ліміт витрат — 4 580 000 гривень.

Для участі в конкурсі кандидати повинні в період з 28 вересня 2022 року до 19 жовтня 2022 року (включно) заповнити форму реєстрації та подати документи.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
глядач
18:23 / 30.09.2022
Та ні, підрядники були знайдені. І договори підписані. Вся інформація була на Прозоро.
Ошуканим глядачам
16:29 / 30.09.2022
Мабуть не вдалося знайти підрядника. Не хвилюйтеся, усі ініціатори цього "видовища" працюють і прекрасно себе почувають. Чекайте на такий контент після війни, але вже в конвергентному втіленні - "ПоГрибиБачення" або ж "Побачення та ...гриби звідси!"
глядачі
16:01 / 30.09.2022
А куди поділися шоу побачень і шоу "Грибники"? Вони ж також мали бути вироблені на аутсорсі з захмарним бюджетом на так званому суспільному, хто придумав таку нісенітницю? Чи досі ці люди з таким супер-інтелектом працюють? Чому про це не пишете?
аутсорсинг
11:19 / 30.09.2022
"КерОвники" Суспільного ненавидять некерівний склад і вже клацають зубами в надії звільнити їх під воєнний шум. Люди і так практично нічого не отммують, а їх і цього намагаються лишити.
Ну не правді
10:39 / 30.09.2022
Яке в сраку стимулювання! Своїх звільняють, або ставлять в простій,а інших стимулюють? Це по - хазяйські? Це розумно?? Зарплати низькі у не керівного складу - так.А що, керівники візьміть в руки камери і будуть знімати фільми??? Та вони не знають з якого боку дивитись в камеру і взагалі не можуть відрізнити якісний контент від лайна, якого велика купа в ефірі Суспільного. Вони не можуть ні сформулювати вимоги до контенту, ні прийняти контент від виробника. Тому і маємо в етері Суспільного те що маємо.
Ну не правда
23:07 / 29.09.2022
1.не віддають гроші - а стимулюють вітчизняного виробника. 2. Зарплати низькі лише у некерівного складу. 3. Нові обличчя є і дуже багато - проте саме вони "начальники" і будуть вирішувати кому довірити почесне право виробляти для суспільного контент!!!
знову всралось суспільне
22:12 / 29.09.2022
Знову щукають тих, кому віддати гроші. То лементують, що грошей не вистачає, недофінансування дзьобає у сраку, то готові найти виробників збоку і віддати велику купу грошей. Чому велику? Та тому, що всім відомо, що зарплатні в Суспільному самі низькі. А сторонні виробники отримують в два-три рази більше. От і виходить, що в Суспільному знищені всі творчі кадри Першого. А нових нема. Є тільки поглиначі деожавних коштів з бездонними кишенями.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду