«UA: Перший» знімає серіал «Сильна» про жінок захисників

«UA: Перший» знімає серіал «Сильна» про жінок захисників

12:59,
23 Вересня 2021
3879

«UA: Перший» знімає серіал «Сильна» про жінок захисників

12:59,
23 Вересня 2021
3879
«UA: Перший» знімає серіал «Сильна» про жінок захисників
«UA: Перший» знімає серіал «Сильна» про жінок захисників
У кожній серії серіалу — історія жінки, яка допомагає реабілітуватися після війни своєму чоловікові та іншим захисникам.

14 жовтня, до Дня захисників і захисниць України, суспільний телеканал «UA: Перший» покаже першу серію власного документального серіалу «Сильна».

Наразі зйомки тривають, повідомили у пресслужбі Суспільного.

Авторка фільму – режисерка Сніжана Потапчук. Продюсерка – продюсерка творчого об’єднання суспільно-політичного мовлення  Катерина Феленюк.

Документальний цикл про роль жінок у відновленні воїнів після повернення із зони ООС складатиметься із трьох серій. У кожній із них — історія жінки, яка допомагає реабілітуватися після війни своєму чоловікові та іншим захисникам.

За словами Катерини Феленюк, жінкам захисників приділено незаслужено мало уваги.

«Фільм “Сильна” показує дружин воїнів АТО/ООС, які допомагають своїм чоловікам реабілітуватися після важких поранень. Важко собі уявити, як багато може зробити жінка в сім’ї, як сильно вона може підтримати свого чоловіка і фізично, і морально, щоб він повернувся до нормального життя. Наші історії саме про це: про віру, про відданість, про надзвичайної сили любов, яка долає всі перешкоди, про моральний вибір», — каже продюсерка.

Перша серія документального циклу «Сильна» — про Тетяну Гордійчук та її історію порятунку чоловіка Ігоря Гордійчука.

Сніжана Потапчук розповіла, що ідея серіалу народилася у 2017 році із фотографії, яку вона побачила у фейсбуку, де Тетяна Гордійчук підтримує зі спини свого чоловіка, Героя України Ігоря Гордійчука, коли його фотографують.

«Вона заховалася за його спину, щоб її не було видно, а хтось сфотографував збоку. Це відома фотографія, її багато хто коментував», — розповіла вона.

За сім років агресії Росії на сході України виник цілий пласт захисників країни, а разом із ним — важливий тил воїнів — найближчі люди, які допомагають реабілітуватися й повернутися до життя.

«Я вважаю, таких жінок по Україні дуже багато у контексті війни. У нашому серіалі ми показуємо, що біля сильного чоловіка має бути сильна дружина, і навпаки. У кожній серії є боротьба жінки, розкриття її історії, сильних якостей: вона не здалася і не відступила. Вона прийняла цей бій і бореться», — розповіла Сніжана Потапчук.

Нагадаємо, команда «UA: Першого» зняла документальний фільм «Життя післязавтра» про двох ветеранів російсько-української війни, які попри серйозні травми не зневірилися та довели, що можуть жити насиченим повноцінним життям. Фільм показали у 2020 році 14 жовтня.

Фото: сайт «Новинарня»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
презумпція оптимізму.
20:25 / 23.09.2021
Якщо продюсером виступає Феленюк, то успіх фільму забезпечено надовго. Згадайте шалений успіх "Додоликів! Діти всієї України і досі отямитися не можуть. Які японці, що грант надавали.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду