BBC World Service закликає журналістів звільнятися за власним бажанням

11:30,
2 Листопада 2012
1640

BBC World Service закликає журналістів звільнятися за власним бажанням

11:30,
2 Листопада 2012
1640
BBC World Service закликає журналістів звільнятися за власним бажанням
Новинний відділ корпорації суспільного мовлення планує закрити 73 редакційних пости, але сподівається уникнути обов'язкових звільнень в рамках  скорочення бюджету на £42 мільйони.

Через зменшення фінансування BBC World Service, рішення про яке було прийняте ще у 2010 році, служба закликала усіх журналістів, що працюють у мережі новин, розглянути варіант звільнення за власним бажанням. Таким чином корпорація, будучи вимушеною закрити 73 редакційних пости заради економії коштів, прагне уникнути примусового звільнення.

Стівен Мітчелл (Stephen Mitchell), заступник директора новинної редакції, повідомив співробітників про це вчора вранці електронною поштою.

У листі зазначалося: «Ми сповнені рішучості уникнути обов'язкових звільнень у випадках, коли це буде можливо. Ми сподіваємося підтримати нашу хорошу репутацію і тому просимо усіх співробітників мережі новин звернути увагу на можливість звільнення на добровільній основі».

Варто зауважити, що скорочення штату в ВВС минулого року призвело до двох страйків співробітників.

У BBC побоюються цього, адже закриття 73 редакційних постів означає звільнення більше 100 працівників. У загальній же кількості близько 1250 осіб працюють на новинну службу ВВС по всьому світу.

Національна спілка журналістів Великобританії вже піддала критиці скорочення у World Service. Її генеральний секретар Мішель Стеністріт (Michelle Stanistreet) сказав, що зменшення робочих місць знизить рівень довіри до якості мовлення ВВС. Він також закликав генерального директора Джорджа Ентвістла (George Entwistle) переглянути умови такого скорочення.

Джерело: The Guardian

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду