У Латвії розробили концепцію діяльності нового російськомовного суспільного медіа

11:51,
14 Січня 2013
1718

У Латвії розробили концепцію діяльності нового російськомовного суспільного медіа

11:51,
14 Січня 2013
1718
У Латвії розробили концепцію діяльності нового російськомовного суспільного медіа
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення Латвії підготувала концепцію створення нового незалежного ЗМІ на базі суспільного телебачення та радіо.

Національна рада з питань електронних ЗМІ залучила до розробки концепції більше 200 експертів.

Відповідно до оголошеної концепції, на це піде п'ять років, а витрати складуть 42 млн латів.

Нове суспільне ЗМІ, про заснування якого повідомлялося раніше, об'єднає державні телеканали і радіостанції, а також їхні архіви. Крім того, на базі LTV і Латвійського радіо планується створити «найсильніше інтернет-ЗМІ».

Згідно концепції, нове державне ЗМІ повинне буде збільшити аудиторію державних телевізійних і радіоканалів до 75% протягом п'яти років (на даний момент цей показник складає 50%).

Нове мас-медіа захищатиме інтереси суспільства і вироблятиме контент, який наразі не здатні створювати комерційні ЗМІ.

Особливу роль автори концепції відводять мовленню російською мовою. Продакшн-пріоритети нового суспільного ЗМІ визначені такі: новини та інформаційно-аналітичні програми, освіта і наука, передачі для дітей та підлітків, а також культурні програми.

Проект бюджету вже підготували на період до 2018 року. 47% від необхідних на реорганізацію коштів суспільне ЗМІ зможе покрити з власних грошей, іншу частину складе фінансування Євросоюзу та держбюджету. Для утримання нового суспільного медіа передбачається ввести спеціальний податок – з 2015 року заплановані відрахування частини податку на заробіток із населення.

Джерело: Dienas Bizness

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
kim.lv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду