Вийшов репортаж журналіста Суспільного з міста Суджі Курської області

Вийшов репортаж журналіста Суспільного з міста Суджі Курської області

15:05,
17 Серпня 2024
3012

Вийшов репортаж журналіста Суспільного з міста Суджі Курської області

15:05,
17 Серпня 2024
3012
Вийшов репортаж журналіста Суспільного з міста Суджі Курської області
Вийшов репортаж журналіста Суспільного з міста Суджі Курської області
Журналіст Суспільного Тарас Ібрагімов побував у місті Суджа Курської області, де українські військові здійснюють операцію, і повідомив про контрольовану та відносно спокійну ситуацію в місті.

Команда «Суспільне Новини» побувала у Суджі 16 серпня разом з військовослужбовцями 33-ої окремої штурмової бригади ЗСУ. У репортажі із Суджі кореспондент Тарас Ібрагімов показує, як виглядає місто після наступу Сил оборони України.

Суджа – повністю під контролем української армії, втім місто продовжують зачищати. Російська армія перекидає сюди малі диверсійні групи, які вдається знищити або взяти у полон.

«Продовжується надалі зачистка цього міста. Воно вже повністю під контролем, але є багато зелених зон, різних підвалів. Ситуація стабільно напружена. Війська продовжують далі наступ. Противник намагається маленькими диверсійними групами заскакувати, але в них не виходить нічого», — розповів український аеророзвідник з позивним «Пух».

«Тут вони посипалися, але вони посипалися не одразу за один день. Тут вони ще спробували триматися в останніх селах біля Суджі», — додав український військовий.

Армійські розповідають у сюжеті, що Сили оборони України постійно маневрують, що вводить в оману російських військових, які не розуміють, що робити.

«Росіяни отримали те, що хотіли. Вони хотіли війни, вони її отримали», — відзначив аеророзвідник з позивним «Пух».

У включенні в телемарафоні кореспондент Суспільного Тарас Ібрагімов розповів, що ситуація в місті Суджі контрольована, хоча ще кілька днів тому тут відбувалися бої. Наразі місто повністю перебуває під контролем Збройних сил України.

Ібрагімов зазначив, що місто виглядає безлюдним, а центр зазнав значних руйнувань через бойові дії. За його словами, у місті час від часу можна чути звуки артилерії, хоча не завжди зрозуміло, чиї саме сили ведуть вогонь. Також над містом часом з’являються дрони, через що пересуватися містом краще під будівлями.

Українські військові, з якими спілкувався журналіст, повідомили, що російські війська відійшли із Суджі, а ті, хто залишився, були взяті в полон або знищені.

«Російські війська відійшли трохи далі. Тут хто залишився, тих вибили, у полон взяли. Настрій змінився, оскільки ми вже на їхній території. Дай би Бог, щоб і інших територіях так само», — розповів український військовий.

Ібрагімов також зазначив, що настрій серед українських бійців піднесений, і вони сподіваються, що операція в Курській області допоможе полегшити ситуацію на Східному фронті.

Загалом, за словами українських військових, у Курській області Збройні сили України щодня просуваються на кілька кілометрів, що забезпечує їм перевагу в цьому регіоні.

Нагадаємо, 14 серпня в ефірі спільного телемарафону показали сюжет кореспондентки ТСН Наталії Нагорної з Суджі Курської області. Журналістка розповіла, як українські воїни знімають з адмінбудівель російські прапори та вішають синьо-жовті стяги, а також роздають гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Також команда hromadske також побувала в Суджі Курської області та дізналась, який вигляд має місто, що нині перебуває під контролем ЗСУ. 

Окрім того, кореспонденти «Інтера» зробили сюжет з Курської області. Їм вдалося побувати на газорозподільчій станції «Газпрому».

Фото: скриншот із Суспільне Новини. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Що ж тут незрозумілого
09:59 / 24.08.2024
Детектор сам в захваті від того, що нарешті за десять років війни кореспондент суспільного попав в зону бойових дій. Тому детектор і гопки скаче.
глядач
09:26 / 21.08.2024
Вийшов репортаж журналіста суспільного. Подія Вселенського масштабу! А що, репортажі на суспільному рідкість?
Нарешті!
18:20 / 17.08.2024
Нарешті побачили щось схоже на фронтовий репортаж від суспільного .Нарешті! Цьому кореспондентові ще б навчитися працювати в кадрі і краще говорити , навчитися висловлювати свою думку , якщо вона у нього є.Та ще б йому не смартфон , а оператора поруч з пристойною камерою. А так- все в стандартах детектора.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду