Населення Швеції довіряє суспільним ЗМІ більше, ніж королівській родині

11:32,
11 Березня 2013
1868

Населення Швеції довіряє суспільним ЗМІ більше, ніж королівській родині

11:32,
11 Березня 2013
1868
Населення Швеції довіряє суспільним ЗМІ більше, ніж королівській родині
Шведи, довіряють своїм суспільним ЗМІ, але помітно втратили довіру до королівської родини. Такими є основні результати дослідження, що було проведене Медійною академією Гетеборзького університету, рекламним бюро Forsman ok Buckenforse і маркетинговою компанією TBS Sifo.

Найбільш позитивні оцінки громадян отримали суспільні канали «Шведське радіо» і «Шведське телебачення» (SVT). Натомість, на нижніх позиціях списку опинилися партія «Шведські демократи» і королівська родина.

«У нинішньому столітті королівський двір здав свої позиції. Ми бачимо, що до політиків довіра поступово зростає, до суспільних ЗМІ – залишається на стабільному рівні, а до королівської сім'ї – постійно знижується», – повідомив в інтерв'ю телеканалу SVT професор Гетеборзького університету Серен Холмберг (Seren Holmberg), який брав участь в роботі над барометром цього року.

Оцінку рівня довіри населення до різних державним відомств, громадських організацій, компаній та підприємств, політичних діячів, а також всіляким брендів Медійна академія проводить вже 17-й раз. Респонденти дають свої оцінки за п'ятибальною шкалою. Всього в опитуванні цього року взяли участь 1200 осіб.

Позитивне ставлення громадян до суспільних ЗМІ простежується вже протягом багатьох років. «Я розцінюю це як підтвердження того, що глядачі і слухачі сприймають наші програми як якісні довіряють їм незалежно від жанру подачі інформації», – зазначила ген директор SVT Єва Хемільтон (Eve Hamilton).

Що стосується суспільних інститутів, то лідируючу позицію тут займають університети і вузи  (65%  населення довіряє їм), за ними йде система охорони здоров'я (57% ). До політичних партій відношення досить нейтральне – 15% довіри громадян. 

Джерело: HBL.fi

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Єва Хемільтон із колективом SVT
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду