Продакшн Phalanstery Films виграв конкурс Суспільного на виробництво серіалу «УРСР на вуха»

Продакшн Phalanstery Films виграв конкурс Суспільного на виробництво серіалу «УРСР на вуха»

16:22,
18 Жовтня 2022
2706

Продакшн Phalanstery Films виграв конкурс Суспільного на виробництво серіалу «УРСР на вуха»

16:22,
18 Жовтня 2022
2706
Продакшн Phalanstery Films виграв конкурс Суспільного на виробництво серіалу «УРСР на вуха»
Продакшн Phalanstery Films виграв конкурс Суспільного на виробництво серіалу «УРСР на вуха»
Продюсером буде Ілля Гладштейн, режисером — Сергій Лисенко.

Суспільне оголосило фізичну особу — підприємицю Надію Парфан переможницею мистецького конкурсу на виробництво двох серій документального серіалу «УРСР на вуха». ФОП Парфан представляє продакшн-компанію Phalanstery Films, яка втілюватиме проєкт за умовами програми «Трансформація комунікацій» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Авторами ідеї документального серіалу «УРСР на вуха» від Суспільного були Юрій Макаров та Любов Морозова. Раніше їхня заявка перемогла в програмі «Pitch UA 3».

Документаліст Ілля Гладштейн буде продюсером, а режисером — Сергій Лисенко, серед робіт якого історичний бойовик «Екс» та документальний серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на замовлення Суспільного. Над сценарієм працюватиме Віталій Бардецький — музичний діяч, продюсер, сценарист гучного документального проєкту «Вусатий фанк». Оператором-постановником до команди залучили В'ячеслава Цвєткова, відомого своїми роботами «Цей дощ ніколи не скінчиться», «Маріуполіс», «Земля блакитна, ніби апельсин». Режисер монтажу — Микола Базаркін, який працював над низкою успішних стрічок, серед яких «Історія Зимового саду», «Вулкан», «Рози. Фільм-кабаре».

«Журі постало перед непростим завданням, — коментує член конкурсної комісії, головний редактор дирекції телебачення Суспільного мовлення Юрій Макаров. — На реалізацію серіалу претендувало дві команди, участь кожної з яких гарантовано обіцяла яскравий результат. Ще одна команда, яка брала участь у змаганні, — режисер Олег Чорний і продюсер Геннадій Кофман. Чорний є одним із провідних вітчизняних кінематографістів, запропонована тема — це “його” сюжет, воно йому болить, Олег цілком у матеріалі. Кофман — потужний продюсер, список самих лише назв його фільмів не вміститься на одній сторінці. Долаючи внутрішні вагання, комісія зробила вибір на користь знімальної групи Парфан-Гладштейна-Лисенка-Цвєткова. Їхнє бачення здалося нам сміливішим, парадоксальнішим і, що важить не в останню чергу, більш пропрацьованим з організаційної точки зору. Уже зараз, на березі, я не маю сумніву, що ми отримаємо яскраве висловлювання про те, як сучасна модерна українськість визрівала в надрах комуністичного режиму попри тотальний контроль, ідеологічний тиск і, з другого боку, намагання підкупити митців, зробити їх частиною системи. Українська пісня ХХ століття — феномен, який виходить за межі нашої культури. Буде цікаво!».

«УРСР на вуха» — документальний серіал, який розкриває історію радянської України через масову музичну культуру. Завдяки пісням, які співали й досі співають по всій Україні, від Харкова до Ужгорода, можна зрозуміти нелюдську природу комуністичної окупації й оцінити креативну силу українського народу. Українська попкультура радянської доби — документ епохи, й автори серіалу спробують пояснити її, виходячи з сучасної оптики вільної країни.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Нема чому дивуватись
09:47 / 20.10.2022
Кудкудахтання-головна риса Суспільного.
Трансфокатор смартфону
23:20 / 18.10.2022
виходячи з сучасної оптики вільної країни.- це теж шедеврально
Сподіваюсь, назва - робоча?
19:43 / 18.10.2022
Не остаточна? Як у Жванецького - "Про фільми уявляють за назвами..."
Оскар у нас в карман і!
18:48 / 18.10.2022
... сценарист гучного документального проєкту..відомого своїми роботами...який працював над низкою успішних стрічок...участь кожної з яких гарантовано обіцяла яскравий результат... є одним із провідних вітчизняних кінематографістів...потужний продюсер..Уже зараз, на березі, я не маю сумніву, що ми отримаємо яскраве висловлювання ...Буде цікаво!... КУРКА, КОЛИ ЗНЕСЕ ЯЙЦЕ, ДУЖЕ ГОЛОСНО КУДКУДАХТАЄ. А ТУТ ЯЙЦЕ ЩЕ В СРАЦІ, А РОЗГОЛОСУ...
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду