«Євробачення-2022» транслюватимуть телеканал «UA: Культура» і радіо «Промінь»

«Євробачення-2022» транслюватимуть телеканал «UA: Культура» і радіо «Промінь»

17:04,
9 Травня 2022
15625

«Євробачення-2022» транслюватимуть телеканал «UA: Культура» і радіо «Промінь»

17:04,
9 Травня 2022
15625
«Євробачення-2022» транслюватимуть телеканал «UA: Культура» і радіо «Промінь»
«Євробачення-2022» транслюватимуть телеканал «UA: Культура» і радіо «Промінь»
Трансляція буде доступна також на цифрових платформах Суспільного.

Цьогоріч пісенний конкурс «Євробачення» з італійського міста Турин транслюватимуть тільки на платформах Суспільного. Два півфінали відбудуться 10 і 12 травня, фінал – 14 травня.

10 травня о 22:00 перший півфінал покажуть на «UA: Культурі», його коментуватиме ведучий Тімур Мірошниченко, який понад 15 років є українським голосом «Євробачення».

Трансляція буде доступна на діджитал-платформах Суспільного:

– фейсбук-сторінці Євробачення;

– сайті Суспільне Культура;  

– сайті Суспільне Євробачення

– на ютуб-каналі Євробачення Україна можна буде спостерігати за роботою ведучого Тімура Мірошниченка наживо з коментаторської студії.

На радіо «Промінь» в ефірі працюватимуть 2 пари ведучих: Анна Заклецька і Дмитро Захарченко та Саша Франко і Євген Павлюковський. Хто й коли вестиме ефіри — визначали жеребкуванням, точнісінько за правилами самого конкурсу. 

На «Промені» трансляція кожної частини «Євробачення-2022» складатиметься із препаті, самого конкурсу та афтепаті. Препаті стартуватиме о 21:00, ведучі говоритимуть із музичними експертами, зірками «Євробачення» та розповідатимуть слухачам історію конкурсу. 10 травня гостею ефіру стане переможниця конкурсу «Євробачення-2016» Джамала, у другому півфіналі, 12 травня, слухачі почують переможницю «Євробачення» 2004 року Руслану, а у фіналі конкурсу, 14 травня, запрошеними гостями будуть Вєрка Сердючка, яка посіла друге місце на «Євробаченні-2007», та учасниця «Євробачення-2021», лідерка гурту Go-A Катя Павленко.

Після трансляції конкурсної програми о 22:00 10, 12 та 14 травня стартуватиме афтепаті, в межах якого заплановане спілкування із гуртом «Kalush Orchestra» і спеціальною кореспонденткою Суспільного Мовлення в Турині Анною Тульєвою

«Хочемо поговорити про музику, дипломатію, волонтерство, власне, якщо зазирнути в історію конкурсу, то Євробачення якраз від самого початку — це  саме про об’єднання повоєнної Європи через культуру», — розказала про особливості цьогорічного конкурсу креативна продюсерка радіо «Промінь» Вікторія Польченко

Нагадаємо, «Євробачення-2022» відбудеться в італійському місті Турин в арені Pala Olimpico за участі 40 країн. Спочатку будуть два півфінали — 10 і 12 травня, а 14 травня відбудеться великий фінал конкурсу.

Kalush Orchestra виступить у першому півфіналі під номером 6. Організатори «Євробачення» опублікували 30-секундний ексклюзивний кліп із другої репетиції  пісні «Стефанія» у PalaOlimpico.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду