5 відкриттів Софії Челяк за рік на «UA: Культурі»

5 відкриттів Софії Челяк за рік на «UA: Культурі»

15:08,
3 Грудня 2021
2047

5 відкриттів Софії Челяк за рік на «UA: Культурі»

15:08,
3 Грудня 2021
2047
5 відкриттів Софії Челяк за рік на «UA: Культурі»
5 відкриттів Софії Челяк за рік на «UA: Культурі»
Ведуча суспільного телеканалу «UA: Культура» Софія Челяк поділилася враженнями про першу річницю роботи на Суспільному, яку відзначає на початку грудня 2021 року.

Про це вона розповіла корпоративному сайту Суспільного мовлення.

«Рік — це дуже малий відрізок часу, але дуже показовий, адже було достатньо часу, щоб вивчити тих, з ким працюєш, і зрозуміти свою роль, але не достатній, щоб ставити крапку — і робити гучні висновки», — каже Софія.

Нижче — 5 відкриттів Софії за рік роботи на телеканалі. 

1. Цінності Суспільного — це не лише публічні заяви

— Дуже приємним підтвердженням для мене стало, те, що колеги у щоденній роботі апелюють до цінностей Суспільного — і роблять свою роботу, спираючись на них. Скажімо, при обговоренні сценаріїв програми «Культові українці: Позначені гривнею», і її другого сезону «Культові українці: Незалежні люди» в дискусійних моментах ми зупинялися і знаходили компроміс, спираючись на цінності компанії.

2. Рейтинги — це важливо, але довготривалий результат — важливіший

— Наша програма «Культові українці», яку я веду разом з істориком Олександром Алфьоровим, — це історична програма, мета якої в легкому форматі розповідати про важливі етапи становлення України через історії життя відомих діячів та діячок. Через постать Шухевича ми говоримо про підпілля, завдяки історії Йосипа Сліпого ми розповідаємо про підпілля церкви, а історія Алли Горської — ключ до розповіді про клуб творчої молоді «Сучасник» та зародження дисидентства. Звичайно, це більш популярна програма, ми з командою намагаємося доносити інформацію через легкий формат, щоб достукатися до глядача, але її існування в перспективі вплине на збереження історичної пам’яті й дозволить заповнити прогалини у знанні історії України. Нас неймовірно тішило, коли писали вчительки і розповідали, що вони дивилися програми разом з дітьми у школі. 

3. Підтримка колег

— До «UA: Культура» я працювала на меншому регіональному каналі, і цей досвід допоміг мені, як-не-як, впевненіше почуватися в кадрі, але там я займалася усім одразу: від власне ведення програми до логістики, мій образ — усе це було моїми завданнями. Тут, на «UA: Культура», я одразу відчула, що я не сама, над спільним результатом працює багато людей, які підтримують і роблять усе, щоб програма вийшла якнайкращою, адже це ваша спільна робота. Я неймовірно вдячна колегам за це відчуття, і страшенно радію можливості з перших днів стати своєю — і бути частиною проєкту та каналу.

4. Дружба між співведучими

— Досі я працювала в кадрі сама, і для мене було особистим викликом працювати постійно ще з кимось. Але виявилося, що це можливо, а дружба між співведучими — це не вигадка Голлівуду, як-от, ворожнеча між колегами-жінками, (бо я знайшла найщирішу подругу Єлизавету Цареградську, ведучу «UA: Культура»), а дуже дієвий спосіб працювати разом, і тут я хочу подякувати Олександру Алфьорову за те, що ми змогли знайти спільну мову і здружитися.

5. Потрібно далі вчитися

— Мені здається, що за рік я виросла в роботі, але, по-перше, я ще не доросла до тієї планки, яку ставлю сама собі, а по-друге, телебачення — така цікава і багатостороння річ, що мені хочеться пробувати і вчитися далі.

Історична програма «Культові українці: позначені гривнею» розповідає про невідомі історії про видатних особистостей України. Ведуча програми Єлизавета Цареградська й співведучий, історик Олександр Алфьоров без складних термінів розкажуть маловідомі факти з біографій постатей, зображених на купюрах гривні.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали «UA: Перший» та «UA: Культура» й канали Суспільного радіо («Українське радіо», радіо «Промінь», радіо «Культура»). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Джерело: корпоративний сайт Суспільного мовлення

Фото: Анастасія Мантач

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Cуспільне Мовлення
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду