«Офшор-95» покажуть на «UA: Першому»

«Офшор-95» покажуть на «UA: Першому»

20:02,
4 Жовтня 2021
4858

«Офшор-95» покажуть на «UA: Першому»

20:02,
4 Жовтня 2021
4858
«Офшор-95» покажуть на «UA: Першому»
«Офшор-95» покажуть на «UA: Першому»
Фільм-розслідування команди «Слідство.Інфо» презентували в Києві третього жовтня.

П’ятого жовтня о 22.00 на суспільному телеканалі «UA: Перший» покажуть фільм-розслідування про Володимира Зеленського та пов'язані з ним офшорні компанії «Офшор 95: таємниці бізнесу президента Зеленського».

Про це зазначено у телепрограмі «UA: Першого».

Фільм покажуть у рамках співпраці з незалежною розслідувальною агенцією «Слідство.Інфо», рішення про яку було прийняте раніше. З 2020 року Суспільне показало три фільми «Слідство. Інфо»: «Нарадча кімната», «Зірвати банк» і «Король контрабанди».

Нагадаємо, презентація фільму журналістів «Слідство.Інфо» «Офшор 95», який базується на матеріалах Pandora Papers, відбулась у київській «Малій Опері» на Лук'янівці. За кілька годин до прем'єри керівництво закладу відмовило у проведенні заходу, посилаючись на відсутність світла чи початок ремонту. 

Керівниця «Слідство.Інфо» Анна Бабінець повідомила, що коли вона приїхала «Малої Опери», то світло там було, а ремонтні роботи не велись.

Пізніше, після розголосу у ЗМІ, керівництво «Малої Опери» дозволило провести запланований показ фільму «Офшор 95» у приміщенні закладу. 

За словами генеральної прокурорки Ірини Венедиктової, для правоохоронної системи матеріал з розслідування «Слідство. Інфо» «не став і не міг стати сюрпризом»

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що у фільмі-розслідуванні про президента Володимира Зеленського та пов'язані з ним офшорні компанії «немає нічого компрометуючого». 

Посилання за темою:

«Яка країна — така й Пандора». Соцмережі відреагували на фільм-розслідування про «офшори Зеленського»

Офшорне дежавю Зеленського. Чим корисне розслідування про таємний бізнес «Кварталу 95»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Jane
23:51 / 05.10.2021
прикольно показать про Зеленского то, что было в 12 году, когда Петя был министром у Януковича. В любом случае Петя был все годы у власти и основателем Партии регионов, но, конечно, виноват Зеленский. Хотя никто его не оправдывает. Прикольная редакционная политика у типа Суспильного. А свое когда будет. То Макаров зашкварился с фильмом Офиса президента, то теперь расследование, но не свое. А за что куча начальников там получает деньги? Чем они так перегружены, что им отваливают рыночные зарплаты за нерыночные работы?
Oleksandr
22:04 / 05.10.2021
А офшорRoshen слабо снять? Петя все не уймется?
Редколегія
10:23 / 05.10.2021
А новостворена редколегія дала добро на показ?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду