«UA: Культура» запускає цикл фільмів про мистецтво

«UA: Культура» запускає цикл фільмів про мистецтво

12:51,
28 Травня 2021
2415

«UA: Культура» запускає цикл фільмів про мистецтво

12:51,
28 Травня 2021
2415
«UA: Культура» запускає цикл фільмів про мистецтво
«UA: Культура» запускає цикл фільмів про мистецтво
У фільмах покажуть твори Рафаеля, Мікеланджело, Берніні, Ван Гога, Моне та розкажуть про їхнє життя.

Щоп’ятниці з 28 травня о 23:05 на суспільному телеканалі «UA: Культура» виходитимуть фільми про мистецтво. Кінопокази про митців та їхні твори триватимуть впродовж літа.

Про це повідомив корпоративний сайт Суспільного.

28 травня документальний фільм Лука Віотто «Рафаель: володар мистецтв». У фільмі розкажуть про життя і творчість митця: від Урбіно, міста, де він народився, через Флоренцію до Рима і Ватикану, де стався розквіт блискучої кар'єри Рафаеля.

4 червня в ефірі телеканалу йтиме стрічка «Вінсент Ван Гог: пшеничне поле та хмарне небо» 2018 року. Це унікальний погляд на творчість Вінсента Ван Гога очима однієї з найвідданіших колекціонерок його творів.

Події фільму розгортаються в нідерландському музеї Креллер-Мюллер, де увагу привертають не тільки твори мистецтв, а й неймовірна архітектура самого музею.

11 червня фільм режисера Лука Віотто «Собор святого Петра та патріарші базиліки Риму» запросить у подорож найвизначнішими вічними храмами, які мали визначну роль в історії Риму.

18 червня стрічка «Моне: водяні лілії» 2018 року дозволить глядачам доторкнутися до історії написання найвідомішого циклу картин одного з основоположників імпресіонізму. 

25 червня йтиме фільм Джузеппе Домінго Романо «Тінторетто» про відомого італійського художника доби Відродження. Глядачі дізнаються усе найцікавіше з життя Якопо Тінторетто, яке за декілька століть обросло численними міфами й легендами.

2 липня стрічка «Клімт і Шіле: ерос та его» 2018 року розповість про період, у якому працювали обидва австрійських художники. 

Нагадаємо, телеканал «UA: Культура» оголосив конкурс на створення передачі «Тревел Україною». Документи на конкурс приймають до 7 червня.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду