Наталя Гуменюк стала шеф-редакторкою інформаційного мовлення Суспільного зі стратегічного планування

Наталя Гуменюк стала шеф-редакторкою інформаційного мовлення Суспільного зі стратегічного планування

12:52,
18 Листопада 2020
4596

Наталя Гуменюк стала шеф-редакторкою інформаційного мовлення Суспільного зі стратегічного планування

12:52,
18 Листопада 2020
4596
Наталя Гуменюк стала шеф-редакторкою інформаційного мовлення Суспільного зі стратегічного планування
Наталя Гуменюк стала шеф-редакторкою інформаційного мовлення Суспільного зі стратегічного планування
Вона також працює у полі як спеціальна кореспондентка Суспільного, яка спеціалізується на міжнародній політиці і конфліктах, та знімає документальне кіно.

Колишня голова ГО «Громадське телебачення», засновниця і керівниця проєкту «Лабораторія журналістики суспільного інтересу», письменниця, журналістка Наталя Гуменюк обійняла посаду шеф-редакторки новин зі стратегічного планування на Суспільному мовленні.

Про це сказав генеральний продюсер інформаційного мовлення Федір Скрипник в інтерв’ю «Детектору суспільного мовлення», яке незабаром опублікуємо.

За його словами, Наталя Гуменюкшеф-редакторка новин зі стратегічного планування. «Її зона відповідальності – усе, що ми можемо згенерувати, спрогнозувати, не події», – сказав він.

Наталя Гуменюк уточнила «Детектору суспільного мовлення», що на цій посаді працює з 2 вересня та вже встигла реалізувати декілька проєктів, зокрема мультимедійний цикл «Місцеві» на сайті «Суспільне. Новини».

Федір Скрипник розповів, що над фільмом «Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди», який «UA: Перший» показував у вересні 2020 року, Наталя Гуменюк працювала до того, як зайшла на новини. Із 20 жовтня упродовж трьох тижнів Наталя Гуменюк була у відрядженні в США, висвітлювала вибори на всіх платформах Суспільного. Для неї це не перші вибори, вона розуміється на цій темі, має там контакти, під час відрядження побувала у семи штатах.

Фото: фейсбук-сторінка Наталі Гуменюк

Наталю Гуменюк на Суспільне запросила колишня головна редакторка hromadske Ангеліна Карякіна, яка у березні 2020 року приєдналася до команди Суспільного і спершу відповідала за стратегічне планування, координацію всіх платформ насамперед із диджитал-платформою, конвергентність процесів і створення єдиного ньюзруму телерадіокомпанії. Наразі Ангеліна Карякіна – директорка департаменту новин і шеф-редакторка, яка відповідає за контент.

Як писав «Детектор медіа», Наталя Гуменюк пішла з «Громадського» на початку лютого 2020 року через незгоду зі звільненням головної редактори Ангеліни Карякіної. На той момент, з грудня 2019 року, пані Гуменюк уже не була головою ГО, а виконувала обов'язки заступниці головного редактора з партнерств і керувала проєктом hromadske international. 

У травні 2020 року на «UA: Першому» показали серію документальних телефільмів «На варті» про життя людей різних професій на карантині, які знімала Наталя Гуменюк із Анною ЦигимоюОленою Зашко та Сергієм Захарченком, які раніше теж працювали на hromadske. У листопаді 2020 року команда Суспільного з цим проєктомперемогла у номінації «Кращий журналістський матеріал» на конкурсі «Журналісти проти епідемії»від Національної спілки журналістів України.

Також Наталя Гуменюк потрапила до короткого списку премії «Високі стандарти журналістики — 2020» у категорії «За стійкий, якісний медійний проєкт/продукт». Серед номінантів є ведуча суспільно-політичного ток-шоу «Зворотний відлік» Мирослава Барчук та ведуча «Суспільної студії» Дарія Гірна. Переможців у кожній категорії оголосять 12 грудня у Львові на офіційній церемонії нагородження.

Книжка Наталі Гуменюк «Загублений Острів» – збір репортажів про життя кримського півострова та його мешканців останні роки окупації до 2019 року увійшла до короткого списку Книга року ВВС у 2020 році. 

Фото: сайт wonderzine.com.ua

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду