«UA: Перший» покаже фільм про тюрму з тортурами в Донецьку

«UA: Перший» покаже фільм про тюрму з тортурами в Донецьку

15:07,
18 Серпня 2020
2054

«UA: Перший» покаже фільм про тюрму з тортурами в Донецьку

15:07,
18 Серпня 2020
2054
«UA: Перший» покаже фільм про тюрму з тортурами в Донецьку
«UA: Перший» покаже фільм про тюрму з тортурами в Донецьку
У документальному фільмі «Концтабір Ізоляція» журналіста Сергія Іванова йдеться про артпростір «Ізоляція» в Донецьку, який бойовики перетворили на в’язницю з тортурами й примусовою працею.

Канал «UA: Перший» покаже «Концтабір Ізоляція» у суботу, 22 серпня, о 22:00. Про це повідомляє пресслужба Суспільного.

Герої фільму — митці, які створювали артпростір «Ізоляція» з нуля, і люди, які були в’язнями донецького табору. Бранці Дмитро ПотєхінГалина Гайова й Валентина Бучок розповіли, як потрапили до «Ізоляції» та через що їм довелося пройти. Про історію становлення мистецького простору «Ізоляція» розповіли — директорка фонду Оксана Саржевська-Кравченко, художник Гамлет Зіньковський, артдиректор IZONE Андрій Горохов та дизайнерка Марина Самохіна.

«2010 року на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у Донецьку митці з різних куточків країни об’єдналися й створили артпростір "Ізоляція". Тут постійно відбувалися мистецькі фестивалі, лекторії, літературні й музичні події. "Ізоляція" швидко стала центром культурного життя Донецька. 9 червня 2014 року бойовики самопроголошеної "ДНР" захопили територію простору й провели власну ревізію, що можна назвати мистецтвом, а що потрібно знищити. З майданчика креативних ідей терористи зробили справжню в’язницю з нелюдськими умовами. Сюди привозили, допитували й катували людей, які були незгодні з риторикою "русского міра"»», – йдеться в анонсі фільму.  

 Нагадаємо, 23 серпня до Дня Державного прапора телеканал «UA: Перший» покаже фільм власного виробництва «Мій прапор». Спеціально для зйомок фільму волонтерка Ангеліна Шостак пошила прапор України розміром 10х6 метрів, який знімальна група разом із волонтерами – переселенцями з окупованих територій – запустила на повітряних кульках у Донецьк.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду