Програма «Доброго ранку, Країно!» припиняє вихід на «UA: Першому»

Програма «Доброго ранку, Країно!» припиняє вихід на «UA: Першому»

17:34,
26 Червня 2020
6927

Програма «Доброго ранку, Країно!» припиняє вихід на «UA: Першому»

17:34,
26 Червня 2020
6927
Програма «Доброго ранку, Країно!» припиняє вихід на «UA: Першому»
Програма «Доброго ранку, Країно!» припиняє вихід на «UA: Першому»
Із 11 липня 2020 року ранкова програма продакшену ТОВ «Ера-медіа» «Доброго ранку, Країно!» припинить виходити на суспільному каналі «UA: Перший».

Це пов’язано із закінченням договору між ТОВ «Ера-медіа» та Національною суспільною телерадіокомпанією України від 12 липня 2017 року, згідно з яким «Ера-Медіа» виробляла прямоефірну програму «Доброго ранку, Країно!» із 6:30 до 9:30 із понеділка по неділю включно. Про це повідомляє пресслужба Суспільного.

За умовами договору НСТУ не має права втручатися в редакційну політику програми «Ера-Медіа», проте має право моніторити випуски й надавати рекомендації в разі виявлених порушень стандартів журналістики, які неприпустимі для Суспільного мовника. Автопролонгація стосунків договором не передбачена.

Із 11 липня замість «Доброго ранку, Країно!» «UA: Перший» показуватиме дитячі програми, мультиплікаційні фільми, марафон «Суспільна студія» та свіжі випуски новин, повідомили у компанії.

Суспільний мовник подякував партнерам ТОВ «Ера-Медіа» за багаторічну співпрацю.

Нагадаємо, з 20 листопада 2017 року на «UA: Першому» виходить програма «Доброго ранку, країно» виробництва ТОВ «Ера-медіа» на замовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України.

У червні 2018 року в НСТУ прийняли рішення про припинення договору від 12.07.2017 з «Ерою-медіа» щодо трансляції «Доброго ранку, країно». На їхню думку, у програмі порушували стандарти журналістики, що не відповідає Суспільному мовленню. НСТУ надіслала відповідні листи від 05.06.2018 та від 07.06.2018 до «Ери-медіа», яка запевняє, що лист було відправлено із запізненням, тому договір автоматично має бути продовжений на рік.

Суди між «Ерою-медіа» та НСТУ тривали від червня 2018 року. «Ера-медіа» розпочала 5 судових спорів, щоб примусити НСТУ не закривати телепрограму «Доброго ранку, країно».

9 липня 2019 року стало відомо, що «Ера-медіа» і НСТУ домовилися про вихід програми «Доброго ранку, країно» на «UA: Першому» до липня 2020 року. Договір автоматично продовжуватись не буде. Натомість сторона-замовник програми — НСТУ — вкінці строку дії договору зможе запропонувати новий — за результатами попередньої співпраці.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду