«UA: Культура» двічі на тиждень показуватиме відеоуроки для другого класу

«UA: Культура» двічі на тиждень показуватиме відеоуроки для другого класу

11:27,
30 Квітня 2020
2204

«UA: Культура» двічі на тиждень показуватиме відеоуроки для другого класу

11:27,
30 Квітня 2020
2204
«UA: Культура» двічі на тиждень показуватиме відеоуроки для другого класу
«UA: Культура» двічі на тиждень показуватиме відеоуроки для другого класу
Суспільний канал «UA: Культура» щочетверга та щовівторка з 09:00 до 10:00 транслюватиме відеоуроки «Всеукраїнської школи онлайн» для 2 класу.

Про це повідомила пресслужба Суспільного на корпоративному сайті.

«Ураховуючи побажання громадськості, телеканал змінив сітку мовлення, щоб другокласники отримали доступ до онлайн-навчання в період карантину. На учнів чекають уроки мови, математики, науки й мистецтва, а також показ мультфільму. Після кожного уроку дітям запропонують руханку», – зазначили на Суспільному.

Перші відеоуроки показали 30 квітня. Онлайн-навчання продовжиться до 5 травня.

Нагадаємо, 27 квітня на сайті інтернет-представництва президента України повідомили, що 28 квітня «Всеукраїнська школа онлайн» запускає уроки для 1-4 класів. Відеоуроки для другого класу буде транслювати «UA: Перший», для третього класу – «UA: Культура». 28 квітня зранку на сайті Міністерства освіти і науки України опублікували розклад відеоуроків на суспільних каналах. Проте ні «UA: Перший», ні «UA: Культура» 28 квітня не транслювали відеоуроки для молодших класів. Канали показували серіали, які зазвичай виходять у цьому слоті.

28 квітня Суспільне заявило, що Міносвіти не узгодило з ним телеуроки. Через громадський резонанс НСТУ погодилася показати телеуроки для молодшої школи спершу лише 30 квітня. Телерадіокомпанія запропонувала організаторам відеоуроків «знайти інше стале рішення цього питання, залучивши до трансляції уроків для молодших школярів телеканали, які мають значно менше навантаження щодо освітнього мовлення на період карантину».

29 квітня стало відомо, що телеканал «НЛО TV» приєднався до освітнього проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» – з 5 травня на каналі стартують трансляції відеоуроків для учнів третіх класів.

Додамо, із 6 квітня щодня в будні з 10:00 телеканал «UA: Перший» показує уроки для 10 класу, а телеканал «UA: Культура» — для 9 класу. Також усі 24 регіональні телеканали Суспільного мовлення з 13 квітня показують уроки для 11 класу, аби на час карантину в Україні надати школярам доступ до дистанційної освіти.

Загалом, Суспільний мовник транслює найбільшу кількість годин «Всеукраїнської школи онлайн» з-поміж усіх українських телеканалів. Щотижня телеканали «UA: Перший» та «UA: Культура» транслюють по 22 уроки, а регіональні філії Суспільного — 20 уроків, що становить сукупно 32 години на тиждень для учнів старших класів. Це значно перевищує обсяг трансляції телеуроків іншими телерадіоорганізаціями, що залучені до проєкту.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду