Експерт: пожертвування через електронні платіжні системи допоможуть ОТР

12:26,
25 Серпня 2013
1952

Експерт: пожертвування через електронні платіжні системи допоможуть ОТР

12:26,
25 Серпня 2013
1952
Експерт: пожертвування через електронні платіжні системи допоможуть ОТР
За словами голови президентської Ради з прав людини РФ Михайла Федотова, близько місяця тому він здійснив пожертвування на користь суспільного мовника Росії ОТР. Він зазначив, що зробити це виявилося не так просто через невдало організовану систему переказів через банк.

Михайло Федотов критикує механізм збору пожертвувань для громадського телебачення Росії ОТР через банк і вважає, що такі перекази не відповідають віянням часу – використання електронних платіжних систем, на його думку, значно полегшить збір коштів. Відсутність такої можливості він вважає великим упущенням людей, які відповідають за збір пожертвувань для телеканалу.

«Я звернув увагу на те, що перевести благодійний внесок на користь громадського телебачення Росії виявилося дуже важко. Я на це витратив приблизно 40 хвилин в банку – для того, щоб оформити всі папірці. Адже ми знаємо, що існують такі речі як електронні платежі. Ми живемо в XXI столітті. І я сказав щодо цього гендиректору громадського телебачення Росії Анатолію Григоровичу Лисенко, що, на мій погляд, люди, які відповідають за збір пожертвувань на користь громадського телебачення, живуть ще в XIX столітті», – сказав Федотов.

У середині літа генеральний директор ОТР Анатолій Лисенко повідомив, що бюджет телеканалу майже вичерпався і шляхів вирішення цієї проблеми поки немає. Федотов направив прем'єру Дмитру Медведєву листа з проханням про додаткову держпідтримку ОТР. У Міністерстві зв'язку та масових комунікацій Росії, звідки прийшла офіційна відповідь на це звернення, вважають, що ОТР надалі має намагатися не виходити за рамки виділених з федерального бюджету коштів, а зараз, коли його фінанси вичерпалися, необхідно залучати позабюджетні джерела.

«Потрібно вчитися працювати на малі кошти, і тоді все вийде. Потрібно думати про те, щоб готувати журналістів, що працюють на Громадській телебаченні», – також додав Федотов.

Раніше повідомлялося, що голова Росдруку Михайло Сеславінський особисто пожертвував телеканалу 100 тис. рублів, але Лисенко заявив, що ці кошти не врятують телеканал.

Джерело: РИА Новости
 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
stonegatechc.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду