«UA: Культура» у будні запустила лінійку вечірніх кінопоказів

«UA: Культура» у будні запустила лінійку вечірніх кінопоказів

14:42,
31 Березня 2020
2906

«UA: Культура» у будні запустила лінійку вечірніх кінопоказів

14:42,
31 Березня 2020
2906
«UA: Культура» у будні запустила лінійку вечірніх кінопоказів
«UA: Культура» у будні запустила лінійку вечірніх кінопоказів
Суспільний канал «UA: Культура» запустив лінійку кінопоказів у вечірньому праймі. У вихідні на каналі заплановані покази української класики.

Щодня у будні о 21:30 на каналі показують одні з найкращих українських та світових фільмів у кількох рубриках, повідомила пресслужба Суспільного.

Зокрема, щопонеділка «UA: Культура» показує сучасне українське кіно, щовівторка — документальне кіно, з середи по п’ятницю — «Інше кіно».

31 березня — французька документальна стрічка «Завтра», яка порушує актуальне з огляду на сучасну ситуацію питання майбутнього людства на планеті. Автори фільму ставлять безліч складних запитань експертам з економіки, політики, енергетики, антропології і освіти й пропонують глядачеві багатий матеріал для власних роздумів.

1 квітня — у рубриці «Інше кіно на UA: Культура» французька романтична комедія «По(друг)а». Це фільм про любов, якій бракує дружніх стосунків, і дружбу, що може перерости в найбільшу любов. 

2 квітня — французький фільм «Гаспар їде на весілля». Історія починається, коли Гаспар приїздить на весілля свого батька. Його родина утримує зоопарк і живе за своїми дивними законами, які, здається, настав час змінити.

3 квітня — художній фільм «На межі» німецького кінорежисера Фатіха Акіна. Фільм розповідає про жінку, що після втрати чоловіка й сина під час вибуху в офісі присвячує своє життя розслідуванню причини їхньої загибелі. Стрічка завоювала кілька міжнародних нагород, серед яких премія «Золотий глобус» та кінопремія «Вибір критиків» як найкращий фільм іноземною мовою, премія Німецької кіноакадемії за найкращий сценарій, а виконавиця головної ролі Діане Крюгер отримала нагороду Каннського кінофестивалю як найкраща акторка.

У вихідні на «UA: Культурі» виходитиме українська кінокласика. У суботу, 4 квітня, о 18:45 на каналі покажуть художній фільм «Гетьманські клейноди» Леоніда Осики, котрий відзнято 1993 року на кіностудії Довженка за мотивами повісті Богдана Лепкого «Крутіж». У неділю, 5 квітня,«Веселі жабокричі» Віктора Іванова, знятий 1972 року за мотивами класичних українських комедій Марка Кропивницького, Василя Гоголя, Івана Котляревського та Степана Васильченка.

Нагадаємо, 27 березня «UA: Культура» показала прем'єру телеверсії вистави «Сталкери» за п’єсою Павла Ар’є, режисер-постановник — Стас Жирков.

Варто зазначити, що щопятниці, щосуботи та щонеділі на телеканалах Суспільного під час карантину транслюють богослужіння різних конфесій. 

Фото: кадр із фільму «По(друг)а»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду