23 листопада Суспільне упродовж цілого дня присвятить ефір до Дня пам’яті жертв голодоморів

23 листопада Суспільне упродовж цілого дня присвятить ефір до Дня пам’яті жертв голодоморів

11:27,
22 Листопада 2019
8523

23 листопада Суспільне упродовж цілого дня присвятить ефір до Дня пам’яті жертв голодоморів

11:27,
22 Листопада 2019
8523
23 листопада Суспільне упродовж цілого дня присвятить ефір до Дня пам’яті жертв голодоморів
23 листопада Суспільне упродовж цілого дня присвятить ефір до Дня пам’яті жертв голодоморів
23 листопада телеканал Суспільного мовника «UA: Перший» упродовж дня транслюватиме програми, фільми і спецпроєкти до Дня пам’яті жертв голодоморів.

О 09:30 – документальний фільм «Траєкторія долі. Джеймс Мейс» (режисерка — Ірина Шатохіна, автор і ведучий — доктор історичних наук Юрій Шаповал).

О 10: 34 – документальний фільм «Відкриваючи Україну. Сумна історія», який у 2017 році в Норвегії створив Свейн Беккендал (Svein Bækkedal). Режисер багато років працює на національному норвезькому телебаченні, у фільмі він розповідає історію Голодомору українців 1932-1933 років,. Кінострічка орієнтована на глядача Західної Європи, розповідь бере початок з того, що існує багата на різні природні ресурси самостійна держава Україна. А народ цієї країни пережив страшний злочин – геноцид, винищення голодом на початку 1930-х років, про що західний глядач і не підозрює.

О 11:36 та О 16:27  – документальний фільм «Голодомор. Світ знав, але мовчав» знатий командою «Радіо Свобода». Закордонні посольства в СРСР щотижня писали листи про голод в Україні. Але світові лідери вирішили не загострювати відносини з комуністами в Москві. У фільмі — унікальні свідчення про Голодомор, які проллють нове світло на трагедію 1932-1933 років.

О 12:00 – Хвилина мовчання: пам’яті жертв голодоморів

О 12:01 – «Розсекречена історія».

О 12:59 – документальний фільм «Скільки жертв голодомору і чи був він штучним?»  

О 13:11 – документальний фільм «Будинок "Слово"» , сценаристи стрічки – Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер – Тарас Томенко. Продюсери – Юлія Чернявська і Олег Щербина. «Будинок "Слово"» розповідає про знищення радянською владою мистецького руху, що виник в 20-30-х роках у Харкові. В 66-х квартирах будинку з назвою «Слово» жили найвідоміші митці української культури – письменники, поети, художники, режисери. Навмисно зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох років було репресовано, розстріляно чи перетворено у співців партії.

О 14:54 – документальна програма «Спогади свідка голодомору: як виживали» – інтерв’ю «Радіо Свободи»  з Анастасією Гулей, якій під час Голодомору було 8 років, вона і досі пам’ятає опухлих та оскаженілих від голоду односельців. 

О 15:15 – «Тема дня. Спецвипуск. Церемонія вшанування пам’яті жертв голодоморів».У рамках спецвипуску відбудеться трансляція офіційних заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів за участі перших осіб держави. Трансляція Суспільного буде доступною для ретрансляції всіма національними телеканалами країни.

Відкритий сигнал без титрів у режимі clean feed, формат SD, 16:9 нададуть усім охочим через ЦКУ РРТ з 15:30 до 16:10.

О 18:15 – документальний фільм «Мисливці на нацистів»   розповідає повні драматизму історії про те, як мисливці за нацистами вистежували військових злочинців Третього Рейху, яким після закінчення Другої світової війни вдалося сховатися від справедливої ​​відплати.

О 19:59 – документальний фільм «Іспит на людяність» розповідає про німецько-фашистську окупацію Вінницької області у 1941-1944 роках. Саме у Вінниці у 1943-му році фашисти намагалися виправдати злочини Голокосту, звинувативши так званих єврейських агентів НКВС у знищенні репресованих українців під час Вінницької трагедії 1937-1941 років.

Нагадаємо, День пам`яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день. Традиційно цього дня громадяни відвідують поминальне богослужіння й покладають символічні горщики із зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні. Також 23 листопада відбудуться жалобні заходи на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» за участі представників органів державної влади, громадськості, духовенства та іноземних гостей.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду