Медіаюристи: суспільний мовник Грузії грубо порушив права звільнених журналістів

16:19,
28 Вересня 2013
2134

Медіаюристи: суспільний мовник Грузії грубо порушив права звільнених журналістів

16:19,
28 Вересня 2013
2134
Медіаюристи: суспільний мовник Грузії грубо порушив права звільнених журналістів
Центр правового захисту журналістів, що функціонує при Асоціації молодих юристів Грузії (GYLA) заявляє, що журналіст Ека Квесітадзе була звільнена з суспільного мовника Грузії GPB з грубим порушенням Трудового кодексу.

Як пояснюється в поширеному 26 вересня заяві організації, відповідно до Трудового кодексу, роботодавець зобов'язаний письмово попередити співробітника про припинення трудового договору за 1 місяць або за 3 дні до звільнення. У такому випадку роботодавець зобов'язаний виплатити працівникові компенсацію не за один, а за два місяці. Але Еку Квесітадзе не попередили заздалегідь про звільнення від роботи з дотриманням ані місячного, ані 3- денного встановленого терміну. GYLA також відзначає, що 17 вересня Еку Квесітадзе не пропустили в будівлю GPB, що стало для неї несподіванкою.

За заявою GYLA, виникають питання й у зв'язку зі звільненням іншого журналіста, Давида Пайчадзе. Згідно з новими умовами, він продовжить роботу в компанії тільки в рамках радіопрограми. На засіданні наглядової ради GPB 12 вересня заступник гендиректора Гога Чартолані заявив, що в ефір вийде політичне ток -шоу, у якого буде 4 ведучих – Ека Берідзе, Давид Пайчадзе, Ека Квесітадзе й Ека Мішвеладзе.

Однак 17 вересня керівництво GPB радикально змінило позицію, і в. о. гендиректора Тамаз Ткемаладзе заявив представникам медіа, що Ека Квесітадзе і Давид Пайчадзе більше не будуть упереджено вести передачі на Першому каналі GPB. GYLA не бачить об'єктивних підстав для такої радикальної зміни позиції.

«Ми вважаємо, що останні події на GPB – з одного боку, грубе порушення прав окремих журналістів, а з іншого – непослідовна політика органів управління суспільного мовника, – ставлять під сумнів свободу мовника як медіа, заснованого державою», – наголошується в заяві GYLA .

В. о. гендиректора суспільного мовника Тамаз Ткемаладзе 17 вересня перервав договір з ведучою програми «Акценти» Екою Квесітадзе та закрив програму, а ведучому програми «Діалог» Давиду Пайчадзе, який працював на Першому телеканалі і на Радіо-1, змінив умови договору, запропонувавши йому залишитися тільки в якості ведучого радіопередачі.

Джерело: Грузія Online

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
GYLA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду