«UA: Перший» хоче «омолодити» аудиторію на 10 років

«UA: Перший» хоче «омолодити» аудиторію на 10 років

14:32,
1 Жовтня 2018
3862

«UA: Перший» хоче «омолодити» аудиторію на 10 років

14:32,
1 Жовтня 2018
3862
«UA: Перший» хоче «омолодити» аудиторію на 10 років
«UA: Перший» хоче «омолодити» аудиторію на 10 років
Зараз ядро аудиторії телеканалу «UA: Перший» – чоловіки 65+.

За стабільного фінансування «UA:Перший» планує вийти на зростання показників упродовж 3-4 років. Про це «Детектор медіа» розказав генеральний продюсер з розвитку ПАТ «НСТУ» Микола Ковальчук в інтерв’ю, яке вийде незабаром на сайті «Суспільне. Детектор медіа».

«Показники каналу «UA:Перший» зараз не падають. Вони не високі, але падіння, яке спостерігалось у 2016-2017 роках,  зараз змінилося на незначне зростання. Звісно, за рік частку 3-4% ми не візьмемо. Канали б’ються один з одним за десяті та соті відсотка частки. Але зараз я вже бачу поступову зміну ядра аудиторії», - сказав він.

За словами Миколи Ковальчука, «UA: Перший» хоче залучити нові аудиторії, які багато дивляться телевізор, а це люди 45+. Канал планує наростити частку глядачів-жінок, а також домогтись того, щоб аудиторія мовника стала на 10 років молодшою. Нагадаємо, зараз ядро аудиторії «UA: Перший» – чоловіки 65+.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року компанією Kantar TNS (ТОВ «Тейлор Нельсон Софрез Україна») за підтримки проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні» було проведене соціологічне дослідження аудиторії Суспільного, рівня її задоволення контентом і рівня довіри до новин на Суспільному.

Раніше за результатами дослідження за заміром brand-awareness компанії GFK Україна, стало відомо, що 26% опитаних українців знають/дивляться «UA:Перший», 17% - чули, але ніколи не дивились, 57% опитаних не знають про канал. Такі дані оприлюднила представниця GFK Україна Марина Клочко 12 лютого на конференції «Вивчення аудиторії суспільного мовника». Дослідження GFK Україна охопило 1000 респондентів по всій України, окрім окупованих територій.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду