26% опитаних українців знають/дивляться «UA:Перший»

26% опитаних українців знають/дивляться «UA:Перший»

16:02,
22 Лютого 2016
2876

26% опитаних українців знають/дивляться «UA:Перший»

16:02,
22 Лютого 2016
2876
26% опитаних українців знають/дивляться «UA:Перший»
26% опитаних українців знають/дивляться «UA:Перший»
За результатами дослідження за заміром brand-awareness компанії GFK Україна, 26% опитаних українців знають/дивляться «UA:Перший», 17% - чули, але ніколи не дивились, 57% опитаних не знають про канал. Такі дані оприлюднила представниця GFK Україна Марина Клочко 12 лютого на конференції «Вивчення аудиторії суспільного мовника».

Дослідження GFK Україна охопило 1000 респондентів по всій України, окрім окупованих територій.

На конференції було також презентовано дослідження компанії TNS Україна щодо контенту «UA:Першого». Обидва опитування проводились за підтримки спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

Представниця експертної компанії Рro.mova Вікторія Бриндза розповіла, що згідно з їхнім дослідженням, українські глядачі дивляться телебачення часто, але слабко взаємодіють з контентом та не планують перегляд передач заздалегідь. У сприйнятті опитаних, телебачення можна узагальнено звести до «новини + розваги», а радіо – «музика + новини». Більшість опитаних стверджують, що вони не слухають радіо. Було проведено інтерв’ю з 1912-ма респондентами. Дослідження було проведено за підтримки програми Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі», що фінансувалась Урядом Канади.

Нагадаємо, у червні 2015 року Київський міжнародний інститут соціології на замовлення ГО «Телекритика» провів соціологічне опитування «Ставлення населення до ЗМІ, пропаганди та медіареформ в період конфлікту». Згідно з ним, 94% опитаних українців не знають, кому належить «UА:Перший», 3% вважають, що канал належить Президену України Петру Порошенку, ще 4% називають іншого власника. 

фото надані прес-службою  «UА:Першого»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду